Κούρος στη ΔΡΤ για το ΔΑΚ: «Ας μας ενημερώσει επιτέλους σωστά η Πολιτεία για το τι πρέπει να κάνουμε!»

Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021 22:57
ΦΩΤΟ: ΦΩΤΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ.

Λίγες ώρες νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι της Πέμπτης, 04/03 το Νομικό Πρόσωπο εξέδωσε σχετική ανακοίνωση με την οποία γνωστοποίησε ότι το ΔΑΚ Τρίπολης θα παραμείνει εκτός λειτουργίας από σήμερα έως και τις 16 Μαρτίου λόγω των αυξημένων μέτρων της Πολιτείας λόγω της έξαρσης της πανδημίας του Κορωνοϊού.

Το απόσπασμα της συγκεκριμένης ανακοίνωσης ανέφερε ότι: «Από το Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Τρίπολης ανακοινώνεται η αναστολή λειτουργίας του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Τρίπολης,από σήμερα Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021 και ώρα 6:00 έως και την Τρίτη, 16 Μαρτίου 2021 και ώρα 6:00, σύμφωνα με την νέα ΚΥΑ ΤΒ΄843/03-03-2021.».Λίγη ώρα αργότερα ωστόσο σχετική ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού προχώρησε σε δημοσίευση διευκρινιστικών οδηγιών για την άθληση με την οποία περιλαμβάνει επιπρόσθετες πληροφορίες του σχετικού ΦΕΚ με την ΚΥΑ για τα αυξημένα μέτρα και περιορισμούς στον αθλητισμό, που ουσιαστικά προβλέπουν μεταξύ άλλων άθληση υπό συγκεκριμένους όρους για ατομικά αθλήματα όπως ο Στίβος και το Τένις.

Με αφορμή τα νέα δεδομένα η εκπομπή «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ» της Δημοτικής ραδιοφωνίας Τρίπολης επικοινώνησε για ακόμη μία φορά τις τελευταίες 24 ώρες με τον Πρόεδρο του ΝΠΔΔ Δήμου Τρίπολης κ. Ηλία Κούρο, προκειμένου να βγάλει συμπεράσματα για το αν θα λειτουργήσει το ΔΑΚ Τρίπολης και με ποιους όρους. Η αλήθεια είναι πάντως ότι ανάλογες προσπάθειες κατέβαλε και το προσωπικό του Νομικού Προσώπου του Δήμου Τρίπολης τις προηγούμενες ώρες, προκειμένου να γνωρίζει με σαφήνεια για το αν πρέπει να προχωρήσει σε αναστολή ή μη της λειτουργίας του ΔΑΚ Τρίπολης. Προσπάθειες με σχετική επικοινωνία με την ΓΓΑ αλλά και μελέτη διαδοχικά του ΦΕΚ και στη συνέχεια της διευκρίνησης από τη ΓΓΑ.

Για τις αλλαγές δεδομένων σε ότι αφορά την απόφαση του ΝΠΔΔ να αναστείλει τη λειτουργία του ΔΑΚ Τρίπολης, στην αρχική του τοποθέτηση ο κ. Κούρος μην κρύβοντας τη δυσαρέσκεια του για τον τρόπο ενημέρωσης από την Πολιτεία είπε: «Εγώ θα πω ξεκινώντας την κουβέντα μας αυτή, ότι μας έχουν τρελάνει. Επιτέλους να καταλάβουν τι θέλουν αυτοί οι κύριοι και λέγοντας οτιδήποτε και εμείς μετά να λέμε και να ανακοινώνουμε άλλα τη μία ημέρα και άλλη την άλλη. Πρωί-πρωί σήμερα (σ.σ. Πέμπτη) που πήγα στο Νομικό Πρόσωπο, ήδη είχα τυπώσει το ΦΕΚ από το σπίτι μου το τι ισχύει για τον αθλητισμό σε ότι αφορά τις περιοχές με «Βαθύ Κόκκινο». Εκεί αναφέρονταν για τον αθλητισμό κάποια πράγματα από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιά. Επιπλέον περιμέναμε το ΦΕΚ για να ενημερωθούμε για το περιεχόμενό του. Το ΦΕΚ μεταξύ άλλων ανέφερε καθαρά ότι προβλέπεται η άθληση 1-3 ατόμων σε ατομικά αθλήματα. Προσπαθούσαμε το πρωί να επικοινωνήσουμε με την ΓΓΑ για διευκρινήσεις χωρίς να μπορέσουμε να βγάλουμε άκρη. Μετά την ανακοίνωσή του ΝΠΔΔ Δήμου Τρίπολης για αναστολή λειτουργίας του ΔΑΚ Τρίπολης, εκδόθηκε από τη ΓΓΑ διευκρινιστική ανακοίνωση. Μιλούσαν αρχικά για αναστολή εγκαταστάσεων. Τι αναστολή των οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων προβλέπεται στην ανακοίνωση της ΓΓΑ; Ποια αναστολή υπάρχει; Χθες μιλούσαν για αναστολή οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων και έρχονται σήμερα και κάνουν λόγο για όριο 50 ατόμων στις εγκαταστάσεις, έως 4 άτομα στο Τένις, δηλαδή με λίγα λόγια πάμε πολύ πίσω. Τι θίγουν το θέμα με την αναστολή των εγκαταστάσεων; Να αφήσουν το στάδιο να λειτουργήσει σωστά. Έχουμε κανένα λόγο εμείς να κλείσουμε το στάδιο όταν οι υπάλληλοι δουλεύουν και την ίδια ώρα εμείς γινόμαστε κακοί στους συμπολίτες μας; Και ο κάθε συμπολίτης μας δικαιολογημένα να λέει, τι γίνεται στο Νομικό Πρόσωπο; Είναι απαράδεκτη αυτή η κατάσταση! Λυπάμαι που μιλάω κατά αυτό τον τρόπο, γιατί υπάρχει πρόβλημα.».

Στο αν θα έπρεπε εξ’ αρχής η ΓΓΑ εξ’ αρχής να έχει ενημερώσει τους Δήμους και όσους άλλους Φορείς διαχειρίζονται αθλητικές εγκαταστάσεις, αναλυτικά για το τι προβλέπεται σχετικά με τη λειτουργία τους, ο κ. Κούρος σχολίασε: «Εγώ θα έλεγα ότι πρώτα θα έπρεπε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να αποφασίσει αναλυτικά για το τι προβλέπεται και να ξέρουμε κι εμείς εξ’ αρχής τι πρέπει να κάνουμε. Το ίδιο έγινε και την προηγούμενη φορά. Κλείνουμε το στάδιο, δεν το κλείνουμε… Πρέπει να το κλείσουμε, δεν το κλείνουμε… Φωνάζει ο κόσμος γιατί δεν πάμε να αθληθούμε. Έχω εγώ κανένα λόγο…; Ίσα-ίσα καλύτερα να είναι ανοιχτό το στάδιο για να πάει να περπατήσει ο κόσμος για να εκτονωθεί. Εγώ είμαι υπέρ του ανοίγματος του σταδίου ακόμη και για τα έως 50 άτομα που αναφέρει η ανακοίνωση της ΓΓΑ. Αυτό που το αναφέρει το ΦΕΚ; Άρα δεν συμβαδίζει το ΦΕΚ με την ανακοίνωση του Υφυπουργείου Αθλητισμού.»

Συνεχίζοντας την τοποθέτηση του ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου, είπε: «Από τη στιγμή που βιώνουμε στη χώρα μας και γενικότερα παγκοσμίως αυτή τη λαίλαπα που υπάρχει, θα πρέπει πρώτοι εμείς να είμαστε τυπικοί. Δεν μπορεί να είμαστε εμείς ανακόλουθοι. Έγινε αυτό σήμερα με την ανακοίνωση για αναστολή λειτουργίας του ΔΑΚ Τρίπολης καθώς μιλούσαν για αναστολή αθλητικών εγκαταστάσεων. Όταν γίνεται αναφορά για αναστολή, το προσωπικό βγαίνει σε αναστολή και ακολουθούνται διάφορες διαδικασίες. Δηλαδή μας έφεραν τα πάνω-κάτω;»

 

«Κανονικά το ΔΑΚ Τρίπολης σε λειτουργία από Παρασκευή…»

Ο κ. Κούρος εξέφρασε ότι το ΔΑΚ Τρίπολης από την Παρασκευή (05/03) θα λειτουργήσει κανονικά σχολιάζοντας: «Μετά τη διευκρινιστική ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, το στάδιο αύριο (σ.σ. Παρασκευή) θα λειτουργήσει κανονικότατα και ο κόσμος να βρει μια διέξοδο με το να πάει στο στάδιο να περπατήσει. Δεν είμαι κι εγώ αντίθετος από αυτό. Δεν μπορεί όμως να αναφέρονται άλλα στο ΦΕΚ, άλλα στην ανακοίνωση της ΓΓΑ, άλλα από εδώ και άλλα από εκεί και να μην ξέρουμε τι μας γίνεται. Ο κ. Χαρδαλιάς έλεγε άλλα πράγματα χθες. Τι αυστηρό είναι το lockdown σε περιοχές με «βαθύ κόκκινο»; Τις ίδιες αποφάσεις με αυτές του Νοεμβρίου διευκρινίζει η ΓΓΑ. Δηλαδή τι αλλάζει; Να πάνε στο στάδιο με τα πόδια ή το ποδήλατο και όχι με το αυτοκίνητο; Ο περιορισμός 50 ή 80 ατόμων στο ΦΕΚ δεν αναφερόταν πουθενά. Η ΓΓΑ πως το έβγαλε; Ασχολούμαστε από το πρωί με αυτό το θέμα.»