Κούρος στη ΔΡΤ: «Και φέτος παρατηρήθηκαν υψηλές βαθμολογίες στην Αρκαδία»

Στη πρωινή ενημερωτική εκπομπή της Δημοτικής ραδιοφωνίας Τρίπολης και το Δημήτρη Μανιατάκο, μίλησε σήμερα ο κ. Δημήτρης Κούρος, εκπαιδευτικός του Φροντιστηρίου «ΑΝΟΔΟΣ», αναφερόμενος σε θέματα της εκπαίδευσης στην περιοχή μας εν’ μέσω της πανδημίας του Κορωνοϊου, αλλά και στις φετινές Πανελλήνιες εξετάσεις.

«Η φετινή χρονιά ήταν διαφορετική συγκριτικά με όλες τις προηγούμενες. Η Τρίπολη και η ευρύτερη περιοχή εδώ στην Αρκαδία. Η Αρκαδία ήταν και είναι από τους Νομούς που πάντα είναι στις πρωτιές σε όλη την Ελλάδα και φέτος παρατηρήσαμε ότι είχαμε πολύ υψηλές βαθμολογίες» αποτέλεσε το αρχικό σχόλιο του κ. Κούρου για τις φετινές Πανελλήνιες εξετάσεις.



Ο εκπαιδευτικός του Φροντιστηρίου «ΑΝΟΔΟΣ» σχολίασε το γεγονός ότι στην Έκθεση φέτος παρατηρήθηκε γενικότερα χαμηλή επίδοση, γεγονός που ίσως οφείλεται στις σχετικές οδηγίες που δόθηκαν από το Υπουργείο στους υποψηφίους.

Παράλληλα σχολιάστηκε ότι αρκετοί μαθητές με πολύ υψηλές βαθμολογίες σε άλλα μαθήματα, περιορίστηκα χαμηλά ή και κάτω από τη βάση στην Έκθεση.

Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα μαθήματα οι υποψήφιοι προβληματίστηκαν λίγο με το μάθημα της Χημείας, ενώ στα υπόλοιπα μαθήματα οι διαφορές με τα περσινές επίπεδα ήταν μικρές, ενώ αναφερόμενος στην περιοχή μας ο κ. Κούρος σχολίασε: «Οι γονείς στην περιοχή μας προσπαθούν να επενδύσουν στη μόρφωση, λόγω της προοπτικής στην περιοχή μας για άλλες επαγγελματικές διεξόδους» και πρόσθεσε ότι οι γονείς ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για την Φροντιστηριακή εκπαίδευση των παιδιών τους και τις συνθήκες που επικρατούν στα Φροντιστήρια.

Παράλληλα σχολιάστηκε το φαινόμενο που «θέλει» διαφορετική αντιμετώπιση στα γραπτά από τους βαθμολογικές από περιοχή σε περιοχή. Αναφορά έγινε και στο θέμα της πανδημίας του κορωνοϊού και στο κατά πόσο αυτή επηρέασε τα παιδιά. Ο κ. Κούρος σχολίασε ότι τα παιδιά με την πανδημία έχασαν το ρυθμό τους, αφού μπορεί στην αρχή της πανδημίας να βρήκαν χρόνο στο σπίτι για διάβασμα, αλλά στη συνέχεια κουράστηκαν.

Ο κ. Κούρος πρόσθεσε ότι είναι τόσο τα σχολεία, όσο και τα φροντιστήρια προετοιμασμένοι για τη νέα χρονιά σε ότι αφορά την πανδημία του κορωνοϊου. Επίσης σχολίασε ότι τα παιδιά κατά τη διαδικασία συμπλήρωσης του μηχανογραφικού, θα πρέπει να κοιτάξουν πρώτα απ’ όλα τι τους ταιριάζει σε επίπεδο σχολής, οφείλοντας να κοιτάξουν τις επαγγελματικές προοπτικές τους μετά από 15 χρόνια, ενώ υπογραμμίστηκε ότι το μεταπτυχιακό θα καθορίσει σε πολύ μεγάλο ποσοστό το επάγγελμα που θα ακολουθήσουν στην μετέπειτα ζωή τους. Ο κ. Κούρος ανέφερε κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες που θα πρέπει να προσέξουν οι υποψήφιοι κατά τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού τους δελτίου.

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε αναλυτικά όλα όσα ο κ. Δημήτρης Κούρος ανέφερε στην πρωινή εκπομπή του σταθμού και στο Δημήτρη Μανιατάκο:

Προηγούμενο άρθροΑνιχνεύθηκε κορωνοϊός στα αστικά υγρά απόβλητα της Θεσσαλονίκης σε επίπεδα lockdown
Επόμενο άρθρο«Ελλάδα 2021»: Δημόσια πρόσκληση ενδιαφέροντος για χορηγία δράσεως τοπικής ή πανελλαδικής εμβέλειας