Κραυγή απόγνωσης από αγρότες & παραγωγούς (vid, ph)

Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2013 05:24

Σε απόγνωση είναι οι αγρότες παραγωγοί της παραλιακής Κυνουρίας ύστερα από τις τελευταίες βροχοπτώσεις που έπληξαν την περιοχή και είχαν ως αποτέλεσμα να προκληθούν μεγάλες καταστροφές.Οι περισσότερες ζημιές εντοπίστηκαν στο Λεωνίδιο, όπου οι παραγωγοί επισήμαναν το πρόβλημα και είπαν ότι, από την μεριά της πολιτείας αλλά και από την τοπική αυτοδιοίκηση, δεν ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα ώστε να καθαριστούν ρέματα και αγροτικά αυλάκια τα τελευταία δύο χρόνια.
Περισσότερη ζημιά έχουν πάθει διάφορα οπωροκηπευτικά προϊόντα (μαρούλια, υπαίθριες ντομάτες κ.α), ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες η Πυροσβεστική υπηρεσία της περιοχής, άντλησε μεγάλες ποσότητες νερού από κατοικίες και υπόγεια, που είχαν πλημμυρίσει.
Ο Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας, Γιάννης Μαρνέρης, έχει ζητήσει από την Περιφέρεια Πελοποννήσου να κηρυχτεί ο δήμος του σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας, Μανώλης Σκαντζός, αναφέρθηκε στις ζημιές που δημιούργησε η κακοκαιρία στους επαρχιακούς και αγροτικούς οδικούς άξονες του Άστρους και των γύρω περιοχών.
Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Αρκαδίας, Βαγγέλης Γιαννακούρας, που συνοδευόταν από περιφερειακούς σύμβουλους αλλά και από υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας Πελοποννήσου και περιόδευσε σε Νότια & Βόρεια Κυνουρία, αναφέρθηκε στην συμβολή της Περιφέρειας σε μηχανολογικό εξοπλισμό, ώστε το διήμερο που διανύουμε να είναι σε ετοιμότητα για να προλάβουν προβλήματα που τυχόν υπάρξει νέο έντονο καιρικό φαινόμενο.