Κριτική στην Κυβέρνηση και στην Περιφέρεια από τον Ν.Γόντικα (vid)

Τετάρτη, 20 Μάρτιος 2019 16:08

Δώρο 5,5 εκατομμύρια ευρώ  στο Μορέα από την Κυβέρνηση

 

Ξαφνικά όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ του ΣΥΡΖΑ, ανακάλυψαν τα καλά ΣΔΙΤ και δυο μήνες πριν τις εκλογές εξαγγέλλουν έργα με ΣΔΙΤ.

  • Ο Τατούλης αφού υπέγραψε τη ΣΔΙΤ με τα σκουπίδια, βάζει μπροστά τις ΣΔΙΤ για τα νερά του Ανάβαλου και τη μαρίνα του Ναυπλίου.
  • Ο Δέδες τη ΣΔΙΤ για το δρόμο Καλαμάτα-Ρυζόμυλο- Πύλο-Μεθώνη.
  • Ο Νίκας μιλά για ΣΔΙΤ για το λιμάνι και το αεροδρόμιο της Καλαμάτας
  • Ο Παυλής ΣΔΙΤ για τα υπόγεια παρκινγκ

Για πάσα νόσο και θεραπεία τάζουν κι ένα ΣΔΙΤ οι χρισμένοι ή οι άχριστοι υποψήφιοι Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες.

Όμως ΣΔΙΤ και σύμβαση παραχώρησης σημαίνει πληρώνει ο λαός για την κατασκευή των έργων και ξαναπληρώνει μετά με τα υπέρογκα διόδια για τη χρήση τους.

Ο ιδιώτης μόνο εισπράττει και για να έχει σίγουρη την κερδοφορία του υπάρχουν και οι ρήτρες εγγυημένης ποσότητας

Έτσι με βάση αυτή τη ρήτρα πληρώθηκαν στο Μορέα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ τα προηγούμενα χρόνια και τώρα μέχρι το 2034 θα πληρώνεται κάθε εξάμηνο. Ήδη εκδόθηκε απόφαση του Υπουργού Μεταφορών για 5,5 εκατομμύρια ευρώ στο Μορέα για το εξάμηνο Σεπτέμβριος 2018-Φεβρουάριος 2019, κι έπεται συνέχεια.

Στηρίζουμε τα αιτήματα των εργαζομένων, των πλατιών λαϊκών στρωμάτων για κατάργηση των διοδίων, για δρόμους Δημόσιους, σύγχρονους, γρήγορους κι ασφαλείς για το λαό και όχι ιδιωτικούς δρόμους που χαρατσώνουν το λαό.

 

Καθυστερημένα ξύπνησε ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου.

 

Ο κ. Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου αφού έφερε κρυφά δυο φορές για απόφαση στο ΠεΣυ την απαγόρευση κυκλοφορίας στο δρόμο Τρίπολης-Σπάρτης των φορτηγών πάνω από 3,5 τόνους, και το απέσυρε μόλις κατάλαβε ότι θα τον έπαιρναν με τις πέτρες, «ανακάλυψε» ότι απαγορεύεται το Δημόσιο να κατασκευάσει, να λειτουργήσει ή να αναβαθμίσει άλλη οδό ανταγωνιστική με την οδό Λεύκτρο-Σπάρτη ή τον Μορέα γενικότερα.

Όμως αυτός ο όρος υπάρχει στη σύμβαση παραχώρησης που υπέγραψαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εδώ και 12 χρόνια .

Όπως υπάρχει στη σύμβαση παραχώρησης και η εγγυημένη ποσότητα κυκλοφορίας αυτοκινήτων στον ιδιωτικό πλέον δρόμο του Μορέα, με βάση την οποία πλήρωσε το Δημόσιο δηλαδή ο λαός για το εξάμηνο Σεπτέμβρης 2018-Φλεβάρης 2019 άλλα 5,5 εκατομμύρια ευρώ στο Μορέα. Είναι κάτι ανάλογο με την εγγυημένη ποσότητα  των 150.000 τόνων σκουπίδια στη ΤΕΡΝΑ που προβλέπει η αντίστοιχη ΣΔΙΤ την οποία ακόμα και με παρανομίες, με φωτιά και με σίδερο προωθούν οι δυνάμεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Οι εργαζόμενοι έχουν νου και γνώση. Θα τους καταδικάσουν στις επόμενες εκλογές.

Θα ισχυροποιήσουν παντού το ΚΚΕ στους Δήμους στη Περιφέρεια, στη Βουλή και στην Ευρωβουλή, που είναι σταθερά κατά των ΣΔΙΤ, των συμβάσεων παραχώρησης ή όπως αλλιώς βαφτίζουν την παράδοση των δρόμων, των αεροδρομίων, των λιμανιών γενικά των υποδομών στο μεγάλο κεφάλαιο.

Πελοπόννησος ΑΕ. 38 προγραμματικές συμβάσεις

21,5 εκατομμύρια ευρώ.

 

       Επανειλημμένα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, στην Οικονομική Επιτροπή και δημόσια ζητάμε να μας δοθούν στοιχεία για τη διαχείριση δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που δίνονται από την Περιφέρεια στις διάφορες αναπτυξιακές εταιρείες που συμμετέχει η Περιφέρεια και ιδιαίτερα στην Πελοπόννησο ΑΕ. Ζητάμε τα παραδοτέα των προγραμματικών συμβάσεων, που είναι υποχρεωτικό να κατατίθενται και δεν τα δίνουν ποτέ ούτε στην Οικονομική Επιτροπή.

Προφανώς κάτι κρύβουν. Έχουν κάνει μαϊμουδιές όπως οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ.

Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι δε θα μάθουν τα λαϊκά στρώματα για τις πομπές τους. Έχουν διαλύσει τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και μεγάλα ποσά τα διαχειρίζονται μέσω των αναπτυξιακών εταιρειών και ιδιαίτερα μέσω της Πελοπόννησος ΑΕ. Το κάνουν παντού σε όλη την Ελλάδα οι εκλεκτοί της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, οι δήθεν ανεξάρτητοι, γι’ αυτό όλοι λένε ότι οι αναπτυξιακές είναι ένα χρήσιμο εργαλείο. Τα ξέρουν όλοι, Δήμαρχοι και Περιφερειάρχης, εκπρόσωποι όλων των κομμάτων.

Μερικά στοιχεία είναι αποκαλυπτικά.

Η Πελοπόννησος ΑΕ, το καμάρι της Περιφερειακής Αρχής το 2011-12-13 είχε κύκλο εργασιών – τζίρο 20, 30 και 40 χιλιάδων ευρώ αντίστοιχα.

Σήμερα δίνουμε στη δημοσιότητα μερικές Προγραμματικές Συμβάσεις της Περιφέρειας με τη Πελοπόννησο ΑΕ με τα πιο κάτω δεδομένα:

 

Έτος Αριθμός Προγραμματικών Συμβάσεων Αξία σε Ευρώ
2016 12 6.401.961€
2017 12 5.966.541€
2018 14 9.133.068€
Σύνολο 38 21.501.570€

 

Δίνουμε και τους ΑΔΑ για να μην πουν κάποιοι κύριοι και κάποιες κυρίες, ονόματα δε λέμε, ότι λέμε ψέματα.

Δίνουμε στη δημοσιότητα και την απόφαση της Επιτροπής του Λιγνιτόσημου τώρα στις 19-2-2019, για διάθεση 100.000 ευρώ για δράσεις για τη βελτίωση της βοσκοϊκανότητας των βοσκοτόπων στη Μεγαλόπολη, αφού ο ανεκδιήγητος Αντιπεριφερειάρχης συνεχίζει να λέει ότι λέμε ψέματα κι ας τα έχει ψηφίσει πριν από ένα μήνα.

Να σημειώσουμε ακόμα ότι στα ποσά γι’ αυτά τα χρόνια, που διαχειρίστηκε η Πελοπόννησος ΑΕ, δεν είναι τα 5,7 εκατομμύρια ευρώ που πληρώθηκαν στην Πελοπόννησο ΑΕ για τη Μυθική Πελοπόννησο από το ΕΣΠΑ. Δεν συμπεριλαμβάνονται ακόμα εκατομμύρια ευρώ για συνέδρια και εκθέσεις, όπως το ένα εκατομμύριο ευρώ για το συνέδριο των Βρετανών Τουριστικών Πρακτόρων, που ζητάμε λογαριασμό, που πληρώθηκαν τέτοια μυθικά ποσά και απάντηση δεν παίρνουμε.

Ξεχωρίζουμε τα 9.453.668€ που δόθηκαν μόνο από την Περιφέρεια στην Πελοπόννησο ΑΕ (γιατί δόθηκαν μεγάλα ποσά και από τους Δήμους) για την καταπολέμηση των κουνουπιών αυτά τα τρία χρόνια. Και το κουνούπι πάει σύννεφο, «γίναμε άλογα από τα τσιμπήματα των κουνουπιών» λέει προσκείμενος σε αυτούς Δήμαρχος, ήμασταν και πρωταθλητές!!! στα κρούσματα του υιού του Δυτικού Νείλου, είχαμε ακόμα και θανατηφόρα κρούσματα.

Από 38 Προγραμματικές Συμβάσεις τα τρία τελευταία χρόνια δόθηκαν 21.501.570€, όπως φαίνεται και στον πιο κάτω πίνακα.

 

Υπηρεσία Ποσό
Κουνούπια 9.453.668€
Μονοπάτια 1.520.269€
Συμβουλευτική Υποστήριξη 5.377.700€
Πολιτιστικά Δρώμενα 832.244€
Μελέτες 708.789€
Ευαισθητοποίηση κι Ανάδειξη 3.608.900€
Σύνολο 21.501.570€

 

Να σημειώσουμε ότι γι’ αυτές τις δράσεις!!! δίνονται ανάλογα ποσά κι από τους Δήμους, αλλά κι από άλλα κανάλια χρηματοδότησης όπως το ΕΣΠΑ, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας, τους αναπτυξιακούς νόμους, το λιγνιτόσημο.

Βλέπουμε ότι είτε σε περιόδους κρίσης, είτε ανάκαμψης χορός εκατομμυρίων σε μεγαλοεργολάβους-μεγαλοπρομηθευτές και διάφορα τρωκτικά που αγκαλιάζουν το αστικό κράτος και για τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους φτώχεια, λιτότητα, εξαθλίωση.

Ας γίνουν αυτά κριτήριο ψήφου για ισχυρό ΚΚΕ παντού στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις για περισσότερους Περιφερειακούς και Δημοτικούς Συμβούλους μα τη Λαϊκή Συσπείρωση.

ΕΙΣΗΓΗΣΗ 7 – Oρθή Eπανάληψη

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΕ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΑΕ

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις του κ. Γόντικα.