Κρούσμα κορωνοϊού σε μαθητή σχολείου του Πύργου

Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2020 17:09

Ένα 24ωρο μετά το άνοιγμα των σχολείων, ένας μαθητής στον Πύργο, βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα 13χρονο αγόρι, το οποίο φοιτά σε Γυμνάσιο της πόλης.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες που φτάνουν στο Patrisnews, ο μαθητής είναι ασυμπτωματικός και βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι του. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, πως τα τεστ στα οποία υποβλήθηκαν τα άτομα του στενού οικογενειακού του περιβάλλοντος, βγήκαν αρνητικά.Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό τον δήμαρχο Πύργου, τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Βασ. Γιαννόπουλο και τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, στην οποία συμμετέχουν όλοι οι αρμόδιοι φορείς για να αποφασιστούν όλα τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν.

Σε πρώτη φάση, όπως δήλωσε και ο κ. Γιαννόπουλος στο κεντρικό δελτίο της ΟΡΤ, το τμήμα που φοιτούσε ο μαθητής θα μείνει κλειστό σήμερα Τετάρτη, ενώ μετά την ανακοίνωση του δεύτερου τεστ, αν είναι και αυτό θετικό, θα αποφασιστεί το κλείσιμο της τάξης, μόνο της τάξης όμως και όχι όλου του σχολείου, για 10 ημέρες. Από εκεί και πέρα, όπως είπε, σήμερα Τετάρτη και τις επόμενες ημέρες και συγκεκριμένα μέχρι την Παρασκευή, θα γίνει μια επεξεργασία των υγειονομικών δεδομένων και με βάση αυτά θα παρθούν οι σχετικές αποφάσεις.

Να σημειωθεί πως ο δήμαρχος Πύργου, έχει ζητήσει από τον ΕΟΔΥ, να υποβληθούν σε τεστ όλοι οι μαθητές που φοιτούν στο Γυμνάσιο, στο οποίο εντοπίστηκε το κρούσμα.

πηγή:patrisnews.com