Ξεκινά εκ νέου η αποκομιδή των απορριμμάτων στην Τρίπολη

Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013 01:20

Ξεκινά εκ νέου η αποκομιδή των απορριμμάτων στην Τρίπολη που είχε διακοπεί περίπου για τρεις εβδομάδες, με αποτέλεσμα να έχουν σωρευτεί τεράστιοι όγκοι σκουπιδιών σε κάθε γωνιά της πόλης. Αυτό αποφασίστηκε σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην περιφέρεια Πελοποννήσου, με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη και την συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα, της αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης Ντίνας Νικολάκου, του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Τρίπολης και υπεύθυνου για την διαχείριση των απορριμμάτων Κώστα Ταλούμη, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων.Η αποκομιδή των απορριμμάτων είχε σταματήσει διότι ο χώρος προσωρινής διάθεσης στην περιοχή της Αγίας Τριάδας είχε κορεστεί και δεν μπορούσε να υποδεχτεί άλλα σκουπίδια. Στην έκτακτη σύσκεψη της περιφέρειας συμφωνήθηκε και οργανώθηκε με μπροστάρη την περιφέρεια και την οικονομική της συνδρομή, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, η άμεση μεταφορά απορριμμάτων από τον χώρο συγκέντρωσης στην Αγία Τριάδα σε νόμιμο χώρο απόθεσης απορριμμάτων εκτός περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η κατάσταση με τα σκουπίδια στην Τρίπολη έχει φτάσει στο απροχώρητο με αποτέλεσμα να εγκυμονείτε κίνδυνος για την δημόσια υγεία, ενώ αύριο το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί εκδήλωση διαμαρτυρίας από παράταξη της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο δήμο Τρίπολης, τόσο στο δημαρχείο της πόλης, όσο και στο κεντρικό κτήριο της περιφέρειας Πελοποννήσου.

Εν τω  μεταξύ, πριν την σύσκεψη στην περιφέρεια σήμερα το μεσημέρι, ο δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης σε συνέντευξη τύπου, αφού ζήτησε συγνώμη από τους κατοίκους της πόλης, για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, ανέφερε πως υπογράφηκε από τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Μανόλη Αγγελάκα η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, για την δημιουργία της προσωρινής μονάδας διαχείρισης των απορριμμάτων σε κλειστό χώρο, στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου και τόνισε, πως τώρα απομένει η αδειοδότηση της μονάδας που είναι ευθύνη της περιφέρειας Πελοποννήσου.

Τέλος, ο κ. Σμυρνιώτης ενημέρωσε πως μετά την αναφορά που είχε υποβάλει στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε τον περασμένο Οκτώβριο, η υπόθεση διαχείρισης των απορριμμάτων του δήμου Τρίπολης έχει ανατεθεί από τον κ. Τέντε κι ερευνάται από αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.