Ξεκινά εντός της εβδομάδας το μάζεμα των σκουπιδιών στην Τρίπολη (vid)

Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου 2015 22:11

Μέσα σε 15-20 μέρες η πόλη θα έχει καθαρίσει, σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ηλία Τότση

Έχουμε χώρους να προτείνουμε αλλά πρέπει να αξιολογηθούν αν είναι κατάλληλοι και θα γίνει η ανακοίνωση από το ΔήμαρχοΟι πολίτες πρέπει να βοηθήσουν και να ευαισθητοποιηθούν στο θέμα της ανακύκλωσης

Την ανακοίνωση  πως μέχρι το τέλος της εβδομάδας που διανύουμε θα έχει ξεκινήσει η αποκομιδή των απορριμμάτων και θα αρχίσει η πόλη να καθαρίζει έκανε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος καθαριότητας στο δήμο της Τρίπολης Ηλίας Τότσης, απαντώντας σε ερώτησή μας κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας με πρωτοβουλία φορέων και πολιτών του Νομού Αρκαδίας και της Τρίπολης το βράδυ της Δευτέρας 9 Φεβρουαρίου.

Ο κ. Τότσης δεσμεύτηκε πως μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου το αργότερο η πόλη θα έχει καθαρίσει αν και δεν διευκρίνισε πού θα πάνε τα απορρίμματα, αφού όπως είπε οι χώροι υπάρχουν, ερευνάται η καταλληλότητά τους και σύντομα θα υπάρξει ανακοίνωση από το Δήμαρχο ποιος χώρος θα προταθεί τελικά για να γίνει η προσωρινή διαχείριση.

Επίσης τόνισε πως δεν έχει εγκαταληφθεί η θέση Μεγαβούνι στην περιοχή του Βαλτετσίου- Δόριζας, αλλά εκεί θα είναι η ολική διαχείριση που θα κάνει ο δήμος.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος αναφέρθηκε στην εισήγησή του στα όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα και τόνισε πως παντού υπήρχε αντίδραση ή αδιέξοδο, όπως με τη Φυλή ενώ κάλεσε τους πολίτες να ευαισθητοποιηθούν και να συμβάλλουν περισσότερο στο θέμα της μείωσης των απορριμμάτων,κάνοντας ανακύκλωση. Μάλιστα προς αυτήν την κατεύθυνση το επόμενο διάστημα θα γίνουν συγκεκριμένες δράσεις και ενέργειες.

Δείτε στο βίντεο τα όσα είπε ο κ. Τότσης στη διάρκεια της σύσκεψης των φορέων (η αναφορά του στην αποκομιδή των απορριμμάτων είναι μετά το 5ο λεπτό περίπου).

Ε.Τ.