Ξεκινά το 1ο TRIPOLIS Ping-Pong…

Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2011 15:57

ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΤΟ 1Ο TRIPOLIS PINGPONG SUMMER CAMP 2011

Το ΝΠΔΔ του Δήμου Τρίπολης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αντισφαίρισης Τρίπολης διοργανώνουν το 1ο Καλοκαιρινό CAMP προετοιμασίας αθλητών/αθλητριών Ping-Pong, κατηγορίας Α1, για πρώτη φορά στην Τρίπολη, με την επωνυμία TRIPOLIS Ping-Pong Summer CAMP 2011.Πενήντα επίλεκτοι αθλητές, εκ των οποίων οι 20 βασικά μέλη των Εθνικών Ομάδων θα προπονούνται εντατικά σε καθημερινή βάση, το διάστημα 18-28 Αυγούστου, πρωί και απόγευμα, σε δύο βάρδιες (6 ώρες ανά βάρδια), από 5 γνωστούς, καταξιωμένους & έμπειρους προπονητές, εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Το ΝΠΔΔ του Δήμου Τρίπολης διαθέτει το κλειστό γυμναστήριο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου της Τρίπολης, όπου θα εγκατασταθεί ο πλήρης αγωνιστικός εξοπλισμός του Συλλόγου Αντισφαίρισης Τρίπολης (Σ.Α.Τ), έτσι ώστε η Τρίπολη να φιλοξενήσει για 11 ημέρες μια τόσο σημαντική και συνάμα τιμητική διοργάνωση, με αθλητές υψηλού επιπέδου.

Αυτή η διοργάνωση έρχεται ως συνέχεια των τριών πετυχημένων Πανελλαδικών διοργανώσεων που υλοποίησε ο Σ.Α.Τ το τελευταίο 9μηνο ( ARCADIA Ping-Pong OPEN, Πανελλαδικό Πρωτάθλημα Πολεμικής Αεροπορίας και TRIPOLIS Ping-Pong OPEN).

Στόχος του 1ου Καλοκαιρινού CAMP είναι να αποτελέσει την απαρχή αντίστοιχων μεγάλων CAMP προετοιμασίας, και να καθιερωθεί σε ετήσια βάση. Έτσι, αφενός θα προάγεται το άθλημα στην περιοχή και αφετέρου θα καλλιεργείται ο αθλητικός τουρισμός στην Αρκαδία, συμβάλλοντας παράλληλα στην κοινωνικο-οικονομική ανάπτυξη της Τρίπολης και προβάλλοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας για τέτοιου είδους διοργανώσεις.

Η Τρίπολη διαθέτει σύγχρονες αθλητικές υποδομές, έχει καλό υψόμετρο & κλίμα για προπονητικές δραστηριότητες, είναι σε κομβικό Γεωγραφικό σημείο, βρίσκεται πάνω σε μεγάλους οδικούς άξονες και απέχει πολύ λίγο από την Αθήνα, οπότε διαθέτει τα πλεονεκτήματα για να καθιερωθεί ως προορισμός μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων, με προφανή οφέλη για τον Αθλητισμό, αλλά και την τοπική οικονομία.

Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στο 1ο Καλοκαιρινό CAMP της Τρίπολης είναι:

ΑΟ Χανίων (Α1 Ανδρών), ΑΟ Πεύκης (Α1 Ανδρών), ΑΘΗΝΑ ΜΑΓΚΟΥΦΑΝΑ (Α1 Ανδρών + Α1 Γυναικών), ΑΟ Ηράκλειο 2001 (Α1 Ανδρών), ΑΟ Καρέας & ΑΟ Ταύρου (αμφότερες Πρωταθλήτριες Ομάδες Παμπαίδων-Πανκορασίδων).

Προπονητές θα είναι οι: Μαδέσης Κώστας (πρώην Πρωταθλητής Ελλάδος), Βατσακλής Χρήστος, Χανεγιάν Γεβόντ, Τουρσουνίδου Χρυσούλα (πρώην Πρωταθλήτρια Ελλάδος) και Τσακίρογλου Αριστοτέλης.

Όλες οι κατηγορίες απαρτίζονται από παίκτες υψηλού επιπέδου, κάτι που αποδεικνύεται από την παρουσία 20 αθλητών-μελών της Εθνικής Ομάδας, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στις κατηγορίες Παμπαίδων-Πανκορασίδων συμμετάσχουν αθλητές/αθλήτριες με Πανευρωπαϊκές, Βαλκανικές & Πανελλαδικές διακρίσεις.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης, η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Χριστίνα Ζαμπαθά, και ο Αντιπρόεδρος Σταύρος Κουκάκης, από την αρχή στάθηκαν αρωγοί και σε αυτήν προσπάθεια προώθησης & ανάπτυξης του Αθλητικού Τουρισμού, που έχει ιδιαίτερη σημασία για το Νέο Καλλικρατικό Δήμο Τρίπολης, ιδιαίτερα μάλιστα στην παρούσα οικονομική συγκυρία.

Θα γίνει προσπάθεια, ώστε μετά από συνεννόηση με τους προπονητές να δοθούν και κάποιοι αγώνες επίδειξης, ώστε οι φίλαθλοι της Τρίπολης, και ειδικά τα παιδιά, να μπορέσουν να παρακολουθήσουν ένα ξεχωριστό θέαμα, κάτι για το οποίο θα υπάρξει ξεχωριστή & έγκαιρη ενημέρωση από τα ΜΜΕ.