Ξεκίνησαν οι χειμερινές εκπτώσεις – Τί προτείνει ο Εμπορικός Σύλλογος Τρίπολης

Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2015 05:41
Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Τρίπολης σας ενημερώνει ότι σύμφωνα με το άρθρο 15 του νέου νόμου 4177/2013, οι χειμερινές εκπτώσεις έτους 2015 θα αρχίσουν τη Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου και θα λήξουν το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015. 

Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης. 
Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης και στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.
Εφιστούμε την προσοχή στις εμπορικές επιχειρήσεις για την σωστή τήρηση του νόμου καθώς τα πρόστιμα είναι αυξημένα.
Τέλος, υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ. 1 εδάφιο α ν. 4177/2013, τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων 
Κατ’ ακολουθία, ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Τρίπολης προτείνει την Κυριακή 18 Ιανουαρίου τα εμπορικά καταστήματα να ανοίξουν από τις 11:00 π.μ. έως τις 16:00. 
Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος εύχεται σε όλους καλή χρονιά, καλή δουλειά στις επιχειρήσεις και στους καταναλωτές καλές και φθηνές αγορές .