Ξενάγηση στο αρχαιολογικό μουσείο Τεγέας πρώτη μέρα της επαναλειτουργίας του (vids, ph)

Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου 2014 12:57

Ξεκίνησε, σήμερα 2 Σεπτεμβρίου, μετά από μία επταετία  διακοπής, τη λειτουργία του το αναβαθμισμένο κτιριολογικά αρχαιολογικό μουσείο της Τεγέας και μετά την ολοκλήρωση του έργου της επανέκθεσης των ευρημάτων που χρονολογούνται από τους προϊστορικούς μέχρι και τους αρχαϊκούς χρόνους. Ένα μουσείο – ζωντανή ιστορία – που ενθουσιάζει από την εξωτερική του εικόνα και μαγεύει εσωτερικά τον επισκέπτη με τον τρόπο με τον τρόπο που εκτίθενται τα ευρήματα.Η δουλειά που έχει γίνει από όλους όσοι εργάστηκαν όλα αυτά τα χρόνια εκπληκτική και αξίζει συγχαρητηρίων, ενώ να αναφέρουμε πως είναι το μοναδικό μουσείο που  μπορεί κανείς να το περιηγηθεί μέσω εικονικής πραγματικότητας. 
 
Η ψηφιακή τεχνολογία έχει χρησιμοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό και η ξενάγηση διαφέρει από την κλασική ξενάγηση σε ένα μουσείο. Ακόμα και ο φωτισμός, όπως θα δείτε στην ξενάγηση που μας έγινε από τον υπεύθυνο του έργου της επανέκθεσης – αρχαιολόγο της ΛΘ’ ΕΠΚΑ Γρηγόρη Γρηγοράκη, έχει μελετηθεί για να μπορεί ο επισκέπτης να βιώνει την εποχή από την οποία προέρχονται τα εκθέματα.
 
Τα λόγια δεν μπορούν να περιγράψουν το περιβάλλον του μουσείου. Για αυτό σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να επισκεφτείτε την Αλέα στην Τεγέα και να δείτε τους χώρους του μουσείου αλλά και τους εξωτερικούς αρχαιολογικούς χώρους της Τεγέας.
 
Εμείς θα κλείσουμε με τα λόγια της κας. Καραπαναγιώτου στην κάμερα της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης. «Με αφετηρία το αρχαιολογικό μουσείο της Τεγέας η Αρκαδία εντάσσεται στους πολιτιστικούς προορισμούς της χώρας».
 
Και η δικής μας ευχή: Οι επισκέπτες του Μουσείου να είναι χιλιάδες και κυρίως να το επισκεφτούν οι μαθητές όχι μόνο της περιοχής μας αλλά όλης της χώρας καθώς και του εξωτερικού. Και ένα ευχαριστώ σε όλους για την ωραία εμπειρία της ξενάγησης στους χώρους του μουσείου.
 
Δείτε στο πρώτο βίντεο τις δηλώσεις της κ. Άννας Καραπαναγιώτου, στο δεύτερο βίντεο την ξενάγηση από τον αρχαιολόγο Γρηγόρη Γρηγοράκη, τον φύλακα κ. Πρώιμο και τον υπεύθυνο για τις ψηφιακές εφαρμογές Π. Ιωαννίδη και στο τρίτο βίντεο τη συντηρήτρια και τους φύλακες του μουσείου. Μετά τα βίντεο, ακολουθεί φωτογραφικό υλικό:
Ε.Τ.