Κτήρια σε ΒΙ.ΠΕ Τρίπολης και Alex Pak θα φιλοξενήσουν πρόσφυγες;

Πέμπτη, 19 Μαΐου 2016 11:45

Βολιδοσκοπούνται και εξετάζονται χώροι στην Αρκαδία, με στόχο να φιλοξενηθούν πρόσφυγες στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Τρίπολης.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης, την Παρασκευή 13 Μαΐου, επιτροπή που έχει συσταθεί από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, διενήργησε αυτοψία σε τρεις ιδιωτικούς χώρους, προκειμένου να φιλοξενηθούν οικογένειες προσφύγων.Οι χώροι αυτοί, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν προτάθηκαν από τους ιδιοκτήτες τους, αλλά η επιτροπή του υπουργείου, αποτελούμενη από στρατιωτικούς, ήρθε σε επικοινωνία μαζί τους, όπου ζήτησαν και επισκέφθηκαν τους χώρους, οι οποίοι βρίσκονται στην περιοχή της ΒΙ.ΠΕ και ευρύτερα.

Συγκεκριμένα, η εν λόγω επιτροπή επισκέφθηκε το κτήριο Γ.Ε.Α Α.Ε, στο οποίο έχει φιλοξενηθεί η έκθεση με την επωνυμία «Αρκαδικό Πανόραμα» και, όπως μας ενημέρωσε ο ιδιοκτήτης του κτηρίου, σήμερα αυτό λειτουργεί ως σταθμός αυτοκινήτων και διατίθεται και για εκθέσεις, ενώ τόνισε κατηγορηματικά στο σταθμό μας ότι ουδέποτε πρότεινε το χώρο και δεν προτίθεται να τον ενοικιάσει για φιλοξενία προσφύγων, γεγονός που υπογράμμισε και στην επιτροπή που επιθεώρησε το κτήριο.

Επιπλέον, η επιτροπή επισκέφθηκε και τα κτήρια όπου στεγαζόταν παλαιότερα το ALEX PAK και παλαιό εργοστάσιο ξυλείας στη ΒΙ.ΠΕ.

Κανείς δεν γνωρίζει πού θα φιλοξενηθούν πρόσφυγες στο νομό. Εκείνο όμως που προκύπτει από το ρεπορτάζ μας, είναι ότι βολιδοσκοπούνται μεγάλα βιομηχανικά κτήρια, στοχεύοντας στην διαμόρφωση χώρων ή στην εξασφάλιση περί των 160 διαμερισμάτων, τα οποία θα εξοπλιστούν και κατόπιν θα φιλοξενήσουν οικογένειες προσφύγων, ο συνολικός αριθμός των οποίων δεν θα υπερβαίνει τα 500 άτομα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει γίνει και μια πρώτη επαφή με επιχείρηση επίπλων, προκειμένου να αναλάβει την επίπλωση των διαμερισμάτων όπου θα φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες.

Να σημειωθεί ότι ουσιαστική εμπλοκή της Περιφέρειας Πελοποννήσου δεν υπάρχει στην επιλογή του χώρου, ούτε αναμένεται να υπάρξουν ιδιαίτερες αντιδράσεις, σύμφωνα με το μέχρι τώρα ρεπορτάζ, που είναι σε εξέλιξη.

Παράλληλα και στους υπόλοιπους νομούς της Πελοποννήσου, γίνονται ανάλογες επιθεωρήσεις βιομηχανικών κτηρίων αλλά και ξενοδοχειακών μονάδων, σε Μεσσηνία, Αργολίδα, Κορινθία, ενώ στη Λακωνία, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του Δημοτικού Ραδιοφώνου Τρίπολης, υπάρχει ήδη έτοιμος και πλήρως εξοπλισμένος, ένας χώρος φιλοξενίας, που είχε ετοιμαστεί για να λειτουργήσει ως κέντρο υποδοχής μεταναστών, πριν από αρκετά χρόνια στις παρυφές της Σπάρτης, δυναμικότητας 40 περίπου ατόμων, ο οποίος δεν λειτούργησε ποτέ και αναμένεται να φιλοξενήσει προσφυγόπουλα και μητέρες.

Ρεπορτάζ: drt915.gr