Λαϊκή Συσπείρωση: «Μια από τα ίδια από τη νέα Περιφερειακή Αρχή» (+vid)

Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2020 19:01

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Νίκος Γόντικας με αφορμή τη συμπλήρωση έξι μηνών θητείας της νέας Περιφερειακής Αρχής. Ο κ. Γόντικας έκανε το απολογισμό της παράταξής του αλλά κυρίως σχολίασε το τι έχει γίνει μέχρι σήμερα από την νέα Περιφερειακή Αρχή.

Ο κ. Γόντικας σχολίασε ότι αυτό το πρώτο εξάμηνο από τη νέα Περιφερειακή Αρχή «έχουμε δει μία από τα ίδια», προσθέτοντας ότι όσα ψηφίστηκαν σε προϋπολογισμό, τεχνικό πρόγραμμα, σχέδιο τουριστικής προβολής, μεταναστευτικό κ.α. «κινούνται στην ίδια ρότα». Αναφέρθηκε επίσης στο παράδειγμα του έργου παράδοσης της διαχείρισης απορριμμάτων όπου όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά: «Η νέα Δημοτική Αρχή πατώντας στα βήματα της προηγούμενης ολοκληρώνει το περιβαλλοντικό και οικονομικό έγκλημα σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων». Επίσης τόνισε ότι και στις κρίσιμες αποφάσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο οι δυνάμεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ υπήρξε κοινή στήριξη – υπερψήφιση, όπως και ομόφωνες αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής.Συνεχίζοντας ο κ. Γόντικας μίλησε για τον το τι έπραξαν το ίδιο διάστημα οι κομμουνιστές Περιφερειακοί Σύμβουλοι αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι α) έφεραν στο Περιφερειακό Συμβούλιο οξυμένα προβλήματα, β) απαίτησαν να αυξηθούν κονδύλια όπως η δακοκτονία και η μεταφορά μαθητών, γ) προέβαλαν τα προβλήματα και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων στην Περιφέρεια και δ) έφεραν για συζήτηση όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά αρκετά «αμαρτωλά έργα» της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής.

Κλείνοντας σχετικά με το θέμα αυτό ο κ. Γόντικας τόνισε ότι η Λαϊκή Συσπείρωση θα αποτελεί την εργατική λαϊκή αντιπολίτευση στο Περιφερειακό Συμβούλιο που α) θα αποκαλύπτει και θα αντιπαλεύει την αντιλαϊκή πολιτική που υλοποιείται και μέσα από την Περιφέρεια και β) θα βάζει για συζήτηση και θα απαιτεί λύσεις στα οξυμένα λαϊκά προβλήματα.

Ο κ. Γόντικας απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα αναφέρθηκε και στο θέμα της Πελοπόννησος ΑΕ και όσα αφορούν την Αναπτυξιακή Εταιρία. Η Λαϊκή Συσπείρωση τόνισε ότι θα προσπαθήσει να φέρει το θέμα της Πελοπόννησος ΑΕ στο Περιφερειακό Συμβούλιο, προκειμένου όλα να βγουν στο «φως». Αναφορά έγινε επίσης και για το Λιγνιτόσημο στο οποίο ο κ. Γόντικας θα θέσει το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο και συγκεκριμένα το τι έγινε με τα προηγούμενα κονδύλια για έργα που σχετίζοντας με το Λιγνιτόσημο.

 

Άμεσα μέτρα για αντιμετώπιση της κατάστασης με τον Κορωνοϊό…

Σε σχετική ερώτηση που τέθηκε σχετικά με την κατάσταση με τον Κορωνοϊό, ο κ. Γόντικας τόνισε ότι θα πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα με διαδικασίες fast track. Σχολίασε ότι είμαστε μπροστά από μια επιδημία και χρειάζεται άμεσα να παρθούν δραστικά μέτρα. Σχολίασε το γεγονός ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν διαθέτει Νοσοκομείο αναφοράς, αλλά και τις ελλείψεις προσωπικού και κλινών ΜΕΘ και ειδικών θαλάμων αρνητικής πίεσης με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αντιμετωπιστεί η κατάσταση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ο κ. Γόντικας ζήτησε μονιμοποίηση με συμβάσεις έργου νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, επιπλέον μέτρα στα νοσοκομεία της περιφέρειας, αλλά και άμεσα μέτρα στήριξης σε μικρομεσαίους επιχειρηματίες και εργαζομένους