Λακωνία | Βεατρίκη Μπαγετάκου στη ΔΡΤ 91,5: “Η φωτιά δεν άφησε πίσω της τίποτα – Τα χρήματα δεν επαρκούν” (ήχος)

Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2021 11:07

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Μανιατάκο και Μηνά Αρτόπουλο μίλησε το πρωί της Πέμπτης η κα.Βεατρίκη Μπαγετάκου, από την επιτροπή πυρόπληκτων Ανατολικής Μάνης, που δημιουργήθηκε με σκοπό να ενώσουν τις δυνάμεις τους όλοι οι πυρόπληκτοι της περιοχής, για να διεκδικήσουν σθεναρά άμεσες λύσεις στα προβλήματα τους.

Αρχικά η κα.Μπαγετάκου μας μετέφερε την εικόνα, για το πως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στην περιοχή μετά τις πρόσφατες πυρκαγιές, οι οποίες – όπως χαρακτηριστικά ανέφερε – δεν άφησαν πίσω τους τίποτα. “Πάνω από 500.000 ελαιόδεντρα έχουν καταστραφεί, ενώ και η μελισσοκομία, έχει υποστεί μεγάλη καταστροφή”, ανέφερε μεταξύ άλλων.Μιλώντας για τις ενέργειες, που έχουν γίνει στην περιοχή για την επόμενη ημέρα τόνισε, πως έχουν καθαριστεί κάποια ρέματα και ποτάμια, δεν έχουν όμως ακόμα δει κορμοδέματα.

Ακόμα μίλησε για το εάν έχουν πάρει χρήματα οι πυρόπληκτοι, αλλά και για το εάν αυτά επαρκούν. “Δεν επαρκούν τα χρήματα! Δεν είναι ξεκάθαρο τι γίνεται. Κάποιοι έχουν πάρει χρήματα, αλλά τι θα γίνει με εκείνους, που δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες;”

Αναφορικά με εκείνους που έχουν χάσει τα σπίτια τους η κα.Μπαγετάκου δήλωσε, πως θα πρέπει, να ακολουθήσουν μια διαδικασία εξαιρετικά περίπλοκη, όπως τόνισε.

“Δεν έχουν έρθει ακόμα εκτιμητές του ΕΛΓΑ. Θέλουν οι αγρότες να μπουν, να καθαρίσουν τα χωράφια τους, αλλά ακόμα περιμένουν. Έπρεπε να έχουν ήδη έρθει οι εκτιμητές του ΕΛΓΑ”, δήλωσε στην συνέχεια, ενώ αναφέρθηκε σε κάποια από τα αιτήματα τους, που αφορούν μεταξύ άλλων και τους δασικούς χάρτες.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη: