Λαμπρά εορτάστηκαν οι πολιούχοι της Τρίπολης με υπαίθρια Θεία Λειτουργία στην πλατεία Άρεως (vid&ph)

Παρασκευή, 22 Μαΐου 2020 12:25

Η Τρίπολη με λαμπρούς εορτασμούς τίμησε την μνήμη των πολιούχων της, Νεομερτύρων Δημητρίου και Παύλου, με πανηγυρική πολιαρχιερατική Θεία Λειτουργία στην πλατεία Άρεως, για προληπτικούς λόγους εξαιτίας της πανδημίας του COVIT-19.

Στην ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο εκ Λουκά Μαντινείας καταγώμενος σεβασμιώτατος μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσοστόμος, ενώ στη Θεία Λειτουργία προέστη ο επιχώριος μητροπολίτης Μαντινείας & Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, συγχοροστατούντων των  σεβασμιωτάτων μητροπολιτών  Πατρών κ. Χρυσοστόμο, Ιερισσού, Αγίου Όρους & Αρδαμερίου κ. Θεόκλητου και του θεοφιλεστάτου επισκόπου Τεγέας κ. Θεοκλήτου.Στην εορταστικές εκδηλώσεις την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης, ενώ παρέστησαν ο δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Παπαηλιού, εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, μέλη του δημοτικού & περιφερειακού συμβουλίου και πλήθος κόσμου.

Προ της απολύσεως ο μητροπολίτης Μαντινείας κ. Αλέξανδρος, τίμησε με τον Σταυρό των Νεομαρτύρων τον ιδιοκτήτη της Αρκαδικής Τηλεόρασης, για την προσφορά του στην τοπική Εκκλησία.

Να σημειώσουμε ότι λόγω του COVIT-19 δεν θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα η λιτάνευση των ιερών λειψάνων των αγίων Νεομαρτύρων στην πόλη.

Μετά το τέλος του εορτασμού των Νεομαρτύρων ακολούθησαν δηλώσεις του Δημάρχου της Τρίπολης κ Κώστα Τζιούμη, του Υφυπουργού εξωτερικών κ Κώστα Βλάση, του Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας κ. Χρήστου Λαμπρόπουλου και του πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας κ Γιάννη Κατσίρη.