Λαμπρές επετειακές εκδηλώσεις για την Β’ Εθνοσυνέλευση στο Άστρος (vid,ph)

Παρασκευή, 21 Απρίλιος 2017 17:20

Με την παρουσία πλείστων πολιτικών προσώπων όχι μόνο από την Αρκαδία, αλλά και από γειτονικούς νομούς καθώς και με την παρουσία ενός πρώην Πρωθυπουργού, του Αντώνη Σαμαρά, πραγματοποιήθηκαν στο Άστρος Βόρειας Κυνουρίας, οι πρωινές εκδηλώσεις, ανήμερα της εορτής της Ζωοδόχου Πηγής, για την Επέτειο της Β’ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων το 1823.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την τέλεση επίσημης Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.Αλεξάνδρου και στη συνέχεια στο χώρο που έγιναν οι εργασίες της Β’ Εθνοσυνέλευσης, εψάλη επιμνημόσυνη δέηση, έγινε κατάθεση στεφάνων και εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από την Σμαραγδή Αρβανίτη, Δόκτωρ Αρχαιολογίας.

Κατόπιν έγινε η παρέλαση (άλλαξε χώρο και από την πλατεία πραγματοποιήθηκε στο χώρο κοντά στο κτίριο Καρυτσιώτη) των μαθητών του Άστρους και των γύρω χωριών καθώς και εκπροσώπων πολιτιστικών και χορευτικών συλλόγων της περιοχής.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Παπαηλιού, ενώ την ΝΔ ο Βουλευτής Γιάννης Ανδριανός. Παρών, όπως αναφέραμε ήταν και ο Πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Επίσης ο Βουλευτής Κώστας Βλάσης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Γιώργος Ρουμελιώτης, Γιάννης Κατσίρης και Γιώργος Μπακούρης, οι Δήμαρχοι Βόρειας Κυνουρίας Τάκης Μαντάς, Νότιας Κυνουρίας Χαράλαμπος Λυσίκατος, Τρίπολης Δημήτρης Παυλής, Κορίνθου Αλέκος Πνευματικός, Άργους-Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος.

Επιπλέον παρόντες ήταν ο πρώην Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης, πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι από την Τρίπολη  (Κοσκινάς, Κούρος, Σωτηρόπουλος), ακόμα ο Πρόεδρος της ΔΚ Τρίπολης Γιώργος Θεοδωρακόπουλος, ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Δήμου Τρίπολης Θεόδωρος Καραλής και η Πολιτευτής Αρκαδίας Εύη Τατούλη καθώς και εκπρόσωποι των Σωμάτων  Ασφαλείας και άλλων φορέων.

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό και βίντεο από τις εκδηλώσεις στο Άστρος.

Επέτειος Β' Εθνοσυνέλευσης στο Άστρος-2017