Λαμπρόπουλος – Τζιούμης – Διαμαντόπουλος: Αρνητικά τα κρούσματα covid στην Αρκαδία (video)

Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020 15:24

Την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου, συνέντευξη παραχώρησαν ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αρκαδίας, Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο Δήμαρχος Τρίπολης, Κώστας Τζιούμης και ο Προϊστάμενος της  Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου, Βασίλης Διαμαντόπουλος, σχετικά με τα 5 κρούσματα covid που «χρέωσε» ο ΕΟΔΥ στην Αρκαδία.

Και οι τρεις έκαναν λόγο για λάθος, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι τα δείγματα covid που εμφανίστηκαν ως θετικά για την Αρκαδία από τον ΕΟΔΥ, τελικά ήταν αρνητικά.Ο κ. Διαμαντόπουλος τόνισε ότι, λόγω φόρτου εργασίας, υπήρξε λάθος, χρεώνοντας θετικά τα κρούσματα, ενώ ήταν όλα αρνητικά. Τα δείγματα δεν ελήφθησαν από το Παναρκαδικό Νοσοκομείο, αλλά από ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο της πόλης.

Στη συνέχεια, ο κ. Λαμπρόπουλος αναφέρθηκε στο λάθος του ΕΟΔΥ, λέγοντας ότι «παραμένει η εμπιστοσύνη μας στον ΕΟΔΥ, γιατί ήταν επιτυχής η αντιμετώπιση της πρώτης φάσης της πανδημίας και πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τις εντολές που δίνονται».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Τρίπολης, Κώστας Τζιούμης, ανέφερε ότι το θετικό σε αυτό το λάθος είναι ότι δεν υπάρχουν κρούσματα στην Τρίπολη και ότι και οι πέντε συμπολίτες μας είναι υγιείς, επαναλαμβάνοντας παράλληλα το θέμα των μέτρων ατομικής προστασίας, τα οποία, όπως τόνισε, πρέπει να τηρούμε όλοι με ευλάβεια.