Λάμπρος Καραγεώργος στη ΔΡΤ: «Το εγχείρημα της συνεδρίασης της Ενωσης Δημοτικών ΜΜΕ Ελλάδος στο Αργυρό Πηγάδι πέτυχε!»

Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2020 12:18

Ο Λάμπρος Καραγεώργος, μέλος του συνδέσμου των απανταχού Αργυροπηγαδιτών φιλοξενήθηκε στο στούντιο της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης, με αφορμή την πανηγυρική συνεδρίαση των Δημοτικών ΜΜΕ που πραγματοποιήθηκε στο ορεινό χωριό του Δήμου Θέρμου το τριήμερο 24-26 Ιουλίου.

Ο κ. Καραγεώργος, ανέλυσε τα προτερήματα αλλά και τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή, όπως και τα περισσότερα ορεινά χωριά της πατρίδας μας. Αυτός ήταν και ο στόχος της συνάντησης της Ένωσης Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Ελλάδος, να τιμήσει τους ορεινούς Δήμους και την προσπάθεια διατήρησης κι ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς τους μέσα από έργα και συνέργειες που αναπτύσσουν με τους τοπικούς συλλόγους.Στη συζήτηση συμμετείχε τηλεφωνικά και ο Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος, Πρόεδρος της Ενωσης Δημοτικών ΜΜΕ Ελλάδος, ο οποίος σημείωσε χαρακτηριστικά για την εμπειρία της επίσκεψης στο Αργυρό Πηγάδι: «Το οδικό δίκτυο μας γύρισε πολλά χρόνια πίσω. Κινητοποιήθηκαν οι υπεύθυνοι, ο πρώτος στόχος επετεύχθη. Θα ωφεληθούν από την συνεδρίαση πολλά χωριά που συνδέονται με το Αργυρό Πηγάδι. Το μήνυμά σας έφτασε σε όλη την Ελλάδα. Το μεγαλείο της απλότητας, της φυσικής ομορφιάς, της ιστορικής σημασίας το είδαμε στο Αργυρό Πηγάδι. Μέσω αυτού κοιτάζουμε όλα τα ορεινά χωριά της χώρας μας. Η επόμενη συνάντηση εκεί θα είναι μόνο με ασφαλτωμένο δρόμο».

Με τη σειρά του ο κ. Καραγεώργος, ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Το εγχείρημα πετυχαίνει. Τόσα χρόνια δεν μας άκουγε κανείς. Ότι περνάει από το χέρι μας το κάνουμε για να πιέσουμε προς κάθε κατεύθυνση και σας ευχαριστούμε που ταράζετε τα νερά. Ευχαριστώ τον σταθμό σας που ακούστηκε η φωνή μας. Ακούστηκε το Αργυρό Πηγάδι. Τα μέλη της ένωσή σας ανέδειξαν τα προβλήματά μας και θεωρώ πως στο τέλος το κέρδος θα είναι μεγάλο».

Ακολουθεί η συνέντευξη του κ. Καραγεώργου στη ΔΡΤ καθώς και το ηχητικό απόσπασμα όσων δήλωσε ο Πρόεδρος της Ενωσης, Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος.