Λαμπρός ο εορτασμός της Πολιούχου Αγίας Κυριακής στη Δημητσάνα (ph)

Σάββατο, 7 Ιουλίου 2018 17:40
Πηγή φωτό:romfea.gr

Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα, Σάββατο 7 Ιουλίου 2018 η Πολιούχος της Δημητσάνας Αγία Μεγαλομάρτυς Κυριακή στον ομώνυμο Ιερό Ναό της πόλης.

Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος Β’, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών, Κορίνθου κ. Διονυσίου, Θηβών κ. Γεωργίου, Γόρτυνος κ. Ιερεμία και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θεσπιών κ. Συμεών.Επίσης στην Θεία Λειτουργία παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος, ο Αντιδήμαρχος , ο Πρόεδρος της τοπικής κοινωνίας και πλήθος ευλαβών ενοριτών και κατοίκων της περιοχής της Δημητσάνας.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μακαριώτατος, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γορτυνος κ. Ιερεμία για την πρόσκληση, αναφέρθηκε στην Αγιοσύνη και στον βίο της Αγίας Κυριακής.

”Σήμερα, σε μια εποχή δυσκολιών έχουμε ρίξει το βάρος στους άλλους και όχι στον εαυτό μας”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μακαριωτάτος.

Επίσης σε άλλο σημείο ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι: ”Αυτός ο τόπος έχει περάσει πολλές κρίσεις και καταφέρνει κάθε φορά, να τις ξεπεράσει. Και αυτή τη φορά θα ξεπεράσουμε την κρίση. Το επικίνδυνο είναι η παρακμή που υπάρχει σε όλους τους τομείς κι αυτό αντί να μας συνεφέρει μας πάει πιο μακριά”.

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Γόρτυνος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο για την τιμητική του παρουσία στον εορτασμό της Πολιούχου της ιστορικής Δημητσάνας.

Στην συνέχεια τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στην προτομή του Εθνομάρτυρος Κυπρίου Μητροπολίτου Δημητσάνης Φιλόθεου Χατζή και αμέσως μετά στο προαύλιο του Ιερού Ναού γυναίκες κέρασαν όλους τους όσους προσήλθαν στην Ιερά Πανήγυρη με εδέσματα από την τοπική κοινωνία της Δημητσάνας και της Μεγαλόπολης.

Τέλος να σημειωθεί ότι το μεσημέρι του Σαββάτου το Ιερό Λείψανο του Αγίου Γρηγορίου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως του εκ Δημητσάνης του Ε’ θα μεταφερθεί στην Μεγαλόπολη, όπου και θα πραγματοποιηθεί λαμπρή υποδοχή.

Πολιούχος Δημητσάνας

Πηγή:romfea.gr