Λευκή Πρωτοχρονιά στην Αρκαδία; Αναλυτική πρόγνωση

Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου 2018 15:07

Δευτέρα (31/1/2018)

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Δευτέρα 31 Δεκέμβρη του 2018 τελευταία μέρα του έτους με βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και πυκνές χιονοπτώσεις και στους 3 ορεινούς όγκους (Μαίναλο- Αρτεμίσιο-Πάρνωνας).Τις πρώτες πρωινές ώρες ο καιρός θα ξεκινήσει μουντός με πυκνή συννεφιά και βροχές στα πεδινά ενώ θα χιονίζει στην Γορτυνία (Μαγούλιανα, Ελάτη, Βαλτεσινίκο, Στεμνίτσα,Δημητσάνα, Ζάτουνα) και στο Μαίναλο σε υψόμετρο πάνω από 1000-1100 μέτρα (Καρδαράς, Βυτίνα, Αλωνίσταινα, Πιάνα.

Τις μεσημβρινές -απογευματινές ώρες γρήγορα θα κατέβουν τα χιόνια και σε υψόμετρα 750-850 μέτρων. Χιονοπτώσεις και στα ορεινά χωριά του Πάρνωνα (Δολιανά, Καστρί, Αγ.Πέτρος, Κοσμάς) στα ίδια υψόμετρα καθώς και στο Αρτεμίσιο.

Τις βραδινές ώρες μέχρι την αλλαγή του χρόνου και κατά την διάρκεια της νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν και έτσι θα έχουμε ισχυρές βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά  στο μεγαλύτερο τμήμα της Αρκαδίας και κυρίως στο ανατολικό κομμάτι (από Τρίπολη-Τεγέα και ανατολικότερα μέχρι το Αρτεμίσιο αλλά και την Κυνουρία).Πολύ νερό θα πέσει στο παράλιο Άστρος και γενικότερα στις θαλάσσιες παραθαλάσσιες περιοχές της Κυνουρίας. Οι χιονοπτώσεις θα είναι πυκνές σε όλο το ορεινό επαρχιακό δίκτυο της Κυνουρίας καθώς και σε Αρτεμίσιο, Μαίναλο. Πιο ήπια τα φαινόμενα στην Γορτυνία.

Αξιόλογη χιονόστρωση και στο χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου (20-25 εκατοστά). Χιονόστρωση θα υπάρξει σχεδόν σε όλες τις περιοχές πάνω από τα 800-900 μέτρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ. Ενίσχυση θα παρουσιάσουν οι άνεμοι από το απόγευμα-βράδυ της Δευτέρας και οι ριπές θα φτάνουν και τα 7-8 μποφόρ γ’αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί το πρωί από 4-5οC αλλά μέσα στην ημέρα θα πέφτει με αποτέλεσμα οι ελάχιστες τιμές να σημειωθούν κατά την διάρκεια της νύχτας προς την αλλαγή του χρόνου.

Πρωτοχρονιά (1/1/2019) 

Χειμωνιάτικος ο καιρός με αρκετό κρύο και ισχυρούς βόρειους βορειοανατολικούς ανέμους που θα κάνουν την αίσθηση του κρύου πολύ έντονη. Ήδη από νωρίς το πρωί θα έχουμε συννεφιά με χιονόνερο ή χιόνι σχεδόν σε όλες τις περιοχές ενώ οι χιονοπτώσεις θα εντοπίζονται πάνω από τα 650-750 μέτρα. Προς το μεσημέρι και το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα σταματήσουν στην Γορτυνία ενώ από την Τρίπολη και ανατολικότερα θα συνεχιστούν τα φαινόμενα με έμφαση την Κυνουρία όπου οι χιονοπτώσεις θα είναι πυκνές κατά διαστήματα ενώ στις υπόλοιπες πεδινές περιοχές θα έχουμε χιονόνερο. Δεν αποκλείεται πρόσκαιρα την Πρωτοχρονιά τις πρώτες πρωινές ώρες να χιονίσει και μέσα στην πόλη της Τρίπολης. 

Χιονόστρωση θα έχουμε σε όλα τα ορεινά ημιορεινά πάνω από τα 700-800 μέτρα.

Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί στα 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Τρίπολη από 2οC τις πρωινές ώρες ενώ το μεσημέρι θα φτάσει τους 3-4οC .

Τετάρτη (2/1/2019)

Πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού με ηλιοφάνεια και ισχυρό παγετό σε όλο το νομό. Σημαντική εξασθένιση των βόρειων βορειοανατολικών ανέμων .

Η θερμοκρασία το πρωί θα κυμανθεί από -4 με -5 και το μεσημέρι θα ανέβει λίγο και θα φτάσει τους 8-9οC.

Η τάση του καιρού από την Πέμπτη 3/1/2019 μέχρι την ημέρα των Φώτων 6/1/2019

Ένα νέο δριμύ κύμα ψύχους θα επισκεφτεί την χώρα μας ήδη από την Πέμπτη με κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας της τάξεως των 10οC με βάση τα επίπεδα της θερμοκρασίας την Τετάρτη με ενισχυμένους βόρειους ανέμους αρκτικής προέλευσης ενώ οι χιονοπτώσεις θα κατέβουν από οτι φαίνεται όχι μόνο στην Τρίπολη αλλά πολύ πιθανό ακόμα και σε παραθαλάσσιες περιοχές.

Μείνετε συντονισμένοι στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5 (Δελτία Καιρού στο ραδιόφωνο αλλά και άρθρα στο site drt915.gr ) για να μάθετε τα νεότερα για την πιο σοβαρή-άκρως χειμωνιάτικη ψυχρή εισβολή για την φετινή χειμερινή σεζόν.

Δείτε την εξέλιξη του καιρού για τις επόμενες μέρες

Για να δείτε Live εικόνα από την πόλη της Τρίπολης κλικ πάνω στην εικόνα:

Επιμέλεια: Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5