Λεβίδι | Διεθνής έκθεση κόμικς-Παρουσίαση βιβλίου-Συναυλία

Τετάρτη, 11 Αυγούστου 2021 16:12

Ο πολυχώρος ‘’Μεγάλη Μαντίνεια Μεγάλο Καφενείο ‘’ που βρίσκεται στο  Λεβίδι της Αρκαδίας,  σε συνεργασία με το Κέντρο  Δημιουργικού   Ντοκιμαντέρ  Καλαμάτας φιλοξενεί διεθνή  έκθεση κόμικς  με τίτλο:  ‘’Η έβδομη τέχνη συναντά την ένατη’’,  από τις 13 έως τις 29 Αυγούστου 2021, με ώρες λειτουργίας καθημερινά 6 μ.μ. – 12  μ.μ.

Βλ. υπερσύνδεσμο:https://www.peloponnisosdocfestival.com/el/docfestival/ektheseis/110-diethnis-ekthesi-comics-2021

Στο πλαίσιο της ίδιας έκθεσης, το Σάββατο 28 Αυγούστου 2021, στις 8 μ.μ.,  ο Soloup φωτίζει την διαδικασία που ακoλούθησε για τη δημιουργία του κόμικς:  ‘’ 21: Η μάχη της πλατείας’’.

Βλ. υπερσύνδεσμο:  https://www.kathimerini.gr/pages/announcements/561418072/ekthesi-comics-soloup-1821-i-machi-tis-plateias/.

Επίσης,  την Τρίτη 17 Αυγούστου 2012, στις 9 μ.μ., στον ιστορικό χώρο μπροστά από το σπίτι του Aναγνώστη Στριφτόμπολα θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Χρήστου Ζερίτη ‘’ Ο ήρωας Ηλίας   Σαλαφατίνος και οι  Μανιάτες στους αγώνες της Αρκαδίας’’, με ομιλητή τον συγγραφέα.

Βλ. υπερσύνδεσμο, http://www.mani.org.gr/istor/tsalaf/salafatinos.htm

Θα ακολουθήσει συναυλία με το συγκρότησα της Μάρθας  Μαυροειδή με θεμα:  ‘’Μουσικές  αφηγήσεις για το 1821, τραγουδώντας την Ιστορία’’. Μάρθα  Μαυροειδή: φωνη, λάφτα, Στρατής  Ψαραδέλλης: λύρα, Ταξιάρχης Γεωργούλης: oύτι, Τάσος Πούλιος: κανονάκι. Βλ. υπερσύνδεσμο  :  https://www.marthamavroidi.com/gr/kouarteto-yasemi .

Η εκδήλωση αυτή είναι συνδιοργάνωση με τον Φιλοτεχνικό  Σύλλογο  Λεβιδίου  και τελεί υπό την αιγίδα του  Δήμου Τρίπολης

Οι εκδηλώσεις έχουν δωρεάν είσοδο.