“Λιοτρίβι” | Νέος εκδοτικός οίκος στην Τρίπολη από την Παναγιώτα Σαράφη (vid)

Το πρώτο βιβλίο που εκδίδει ο νεοσύστατος εκδοτικός οίκος της Τρίπολης «Λιοτρίβι – Παναγιώτα Γ. Σαράφη», εντάσσεται στην εκδοτική σειρά «Τέχνη-Πολιτισμός».

Πρόκειται για έρευνα της ιστορικού της Τέχνης Νεκταριάννας Σαλιβέρου με τίτλο «Ο Κερκυραίος ζωγράφος Γεώργιος  Σαμαρτζής (1868 – 1925). Συμβολή στην ανίχνευση της θεματικής του διεύρυνσης και της τεχνοτροπικής του εξέλιξης από τον Ακαδημαϊσμό στον Ρεαλισμό και τον Ιμπρεσιονισμό». Το προλογίζει ο καθηγητής Γεώργιος Παπαϊωάννου.



Η επιλογή του θέματος του βιβλίου, όπως αναφέρει η ίδια η Παναγιώτα Σαράφη, καθηγήτρια ξένων γλωσσών στην Τρίπολη και ιδιοκτήτρια του εκδοτικού οίκου, δεν ήταν τυχαία αφού αποτελεί πνευματική ανταπόδοση και φόρο τιμής στο νησί της Κέρκυρας, λίκνο Πολιτισμού του Ελληνισμού, μία περιοχή που έχει ιδιαίτερη σχέση στον τομέα αυτό με την Τρίπολη.

(βίντεο με τη συνέντευξη της κας. Σαράφη στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5)

Όπως αναφέρει η ίδια η Παναγιώτα Σαράφη στην κάμερα της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης 91,5 η προσπάθεια αυτή που ξεκίνησε σε καιρό πανδημίας δεν είναι κάτι που προκαλεί εντύπωση, από την άποψη, ότι συνεχίζει το “μπόλιασμα” που είχε πάρει από τον πατέρα της στο χώρο του τύπου.

Επίσης, όπως λέει, δεν αποτελεί μόνο ένα μπόλιασμα από τον πατέρα της αλλά και μια  βαθιά επιθυμία επέκτασης των πολύπλευρων ενδιαφερόντων της. “Η έκδοση βιβλίων, ως πράξη ευθύνης και συνδημιουργία, με ωθεί σήμερα να συνεχίσω να μοιράζομαι τη γνώση και τον προβληματισμό με άξιους δημιουργούς, μεταφραστές και ερευνητές μέσα από τα πνευματικά τους παιδιά που θα μου κάνουν την τιμή να αναδείξω, λέει χαρακτηριστικά η κα. Σαράφη.

Για να συμπληρώσει πως “Σε δίσεκτες εποχές όπου οι πνευματικοί δημιουργοί οδηγούνται στο ικρίωμα της απαξίωσης και το βιβλίο δέχεται τα συντονισμένα ακατάπαυστα πυρά της τεχνολογικής επίθεσης, ο εκδοτικός μας οίκος φιλοδοξεί να αποτελέσει πνευματικό ανάχωμα και φάρο πορείας. Θα προσφέρουμε το λόγο σε κάθε σκεπτόμενο άτομο ανεξάρτητα από ηλικία, επάγγελμα και ειδικότητα καθιερώνοντας διάφορες θεματικές σειρές, όπως «Τέχνη-Πολιτισμός», «Ιστορία», «Λογοτεχνία», «Λαογραφία», «Μετάφραση», «Θετικές Επιστήμες», «Εκπαίδευση – Διδασκαλία», «Τουρισμός»”.

Να αναφέρουμε πως όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες θα γίνει εκδήλωση παρουσίασης του νέου εκδοτικού οίκου και του πρώτου βιβλίου, ώστε να γίνει ευρύτερα γνωστή η νέα προσπάθεια στο χώρο των γραμμάτων που ξεκίνησε στην πόλη μας.

 

 

Προηγούμενο άρθροΠ.Τατούλης: “Πρέπει να βρεθεί λύση οπωσδήποτε για την τηλεθέρμανση στη Μεγαλόπολη”
Επόμενο άρθροΤι ισχύει από σήμερα σε όλη τη χώρα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού