Λύση για τα ταξί στο χώρο του ΚΤΕΛ προχωρά η δημοτική αρχή Τρίπολης

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016 17:02

 

Η λήψη κανονιστικής απόφασης για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (τροποποίηση υφιστάμενης σήμανσης και καθορισμός νέων θέσεων (πιάτσα) ΤΑΞΙ) εγκρίθηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιοΟι ρυθμίσεις προβλέπουν:

α) Κατάργηση οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης στην ανώνυμη ασφαλτοστρωμένη οδό (Δυτικά του κτιρίου ΚΤΕΛ Αρκαδίας, η οποία οδός είναι κάθετη στην οδό Ναυπλίου και βρίσκεται μεταξύ των ΟΤ. 630 και ΟΤ. 632), εκτός από τους φωτεινούς σηματοδότες (φανάρια) και τις πινακίδες που βρίσκονται στους ιστούς τους.

Β)Ορισμός πιάτσας ΤΑΞΙ (2 θέσεων) σε τμήμα της ανωνύμου ασφαλτοστρωμένης οδού, δυτικά του κτιρίου σταθμού ΚΤΕΛ Νομού Αρκαδίας, η οποία οδός είναι κάθετη στην οδό Ναυπλίου και βρίσκεται μεταξύ των ΟΤ. 630 και ΟΤ. 632, και πιο συγκεκριμένα, στη αριστερή της πλευρά (με κατεύθυνση από την αρχή της ασφαλτοστρωμένης ανωνύμου οδού νότια προς τη διασταύρωση της οδό Ναυπλίου, όπου υπάρχει η αντίστοιχη δυνατότητα για τις προτεινόμενες θέσεις). 

 

Ο Δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής, στη συζήτηση που έγινε στο συμβούλιο, τόνισε ότι τελευταία δημιουργήθηκαν εκρηκτικές καταστάσεις με αυτό το ζήτημα στο ΚΤΕΛ, πάρθηκε η απόφαση από τη δημοτική αρχή να βρεθεί μία λύση η οποία σε συνεδυασμό με το αν οι ιδιοκτήτες ταξί νοικιάσουν μία ιδιόκτητη έκταση, θα πάψει να δημιουργείται πρόβλημα στη στροφή των λεωφορείων.

«Το αίτημα το να είναι οι δύο θέσεις είναι και δίκαιος και εύλογος. Δεν μπορούν να κανονίζουν άλλοι που θα πάνε οι πιάτσες ταξί. Πάμε πίσω πλέον και δεν θα εμποδίζει τη στροφή. Για αυτό μπήκαν και δύο θέσεις, στο πίσω μέρος, για να μην εμποδίζουν» είπε ο Δήμαρχος.

Ο Αντιδήμαρχος, Δημήτρης Βόσνος είπε ότι «υπήρχαν πολλά προβλήματα στη λειτουργία των ταξί μέσα στο ΚΤΕΛ. Από την αρχή ο δήμος είχε ένα σχεδιαμσό για τις πλατείες και τα στρατόπεδα. Δεν μπορεί σε κανένα ΚΤΕΛ να μην υπάρχει αφετηρία ταξί. Υπάρχει συχνά ένταση στους ιδιόκτητους χώρους του ΚΤΕΛ.

Εμείς καταλήξαμε σε δημοτικό χώρο. Υπάρχει μία εσοχή και υπάρχει προοπτική και για άλλες θέσεις. Μακάρι οι ταξιτζήδες να νοικιάσουν τον υπόλοιπό χώρο».

 

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τάσος Κακλαμάνος είπε ότι «υπάρχει μία ένταση στις σχέσεις του ΚΤΕΛ και των ταξί. Δεν θα πω ποιος έχει περισσότερο δίκιο και ποιος άδικο. Αυτή η απόφαση αν δεν συνοδευτεί με την ενοικίαση του χωραφιού, εκεί που θα αράζουν για να παίρνουν σειρά, θυμηθείτε ότι θα έχουμε εντάσεις και σφαγή. Ο Δήμαρχος κατάφερε να ηρεμήσει τα πνεύματα σε πρόσφατη σύσκεψη.»

 

Επίσης, ο Δήμαρχος είπε ότι «δεν αδικούμε κανέναν και στο δημοτικό χωράφι θα κάνουμε κουμάντο εμείς, χωρίς να θέλουμε να δημιουργήσουμε πρόβλημα στα λεωφορεία. Να τηρήσουν αυτά που είπαν τα ταξί και να νοικιάσουν το χώρο.»

 

Τέλος, ο κ. Βόσνος διευκρίνισε ότι «για την υλοποίηση της απόφασης θα τους ξανακαλέσουμε για να συνεννοηθούμε».