Ενημέρωση για τις εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών

Παρασκευή, 24 Ιούνιος 2016 16:22

Λύση στα προβλήματα με τις εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών και τη συγκρότηση υγειονομικών επιτροπών για τις ανανεώσεις των αδειών οδήγησης

Με τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή την 22-6-2016, λύθηκε το πρόβλημα που υπήρχε με τις πρακτικές εξετάσεις υποψηφίων οδηγών, οι οποίες πλέον μέχρι την 31-5-2017 θα διεξάγονται εκτός του ωραρίου λειτουργίας των Υπηρεσιών.
Για την αντιμετώπιση του ζητήματος που είχε προκύψει, λόγω της 2μηνης περίπου μη διενέργειας πρακτικών εξετάσεων, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, έδωσε προσωρινή λύση και για 50 περίπου ημέρες οι πρακτικές εξετάσεις διεξάγονταν τις πρωινές ώρες, εντός του ωραρίου λειτουργίας της Διεύθυνσης Μεταφορών & Συγκοινωνιών της Π.Ε Μεσσηνίας. Στο διάστημα αυτό εξετάστηκαν ήδη περίπου 500 υποψήφιοι οδηγοί ερασιτεχνικών και επαγγελματικών διπλωμάτων οδήγησης.

Με απόφασή μας, μέχρι το τέλος Ιουνίου θα γίνονται καθημερινά πρακτικές εξετάσεις, ώστε από τις αρχές Ιουλίου οι εξετάσεις στην Μεσσηνία να επανέλθουν σε ομαλή ροή.
Σε πανελλαδικό επίπεδο είμαστε ο νομός με την ταχύτερη εξυπηρέτηση των υποψηφίων οδηγών, όταν στους περισσότερους νομούς για την ομαλοποίηση της κατάστασης θα χρειαστούν αρκετοί μήνες.
Επίσης, μετά από παρεμβάσεις μας, δόθηκε νομοθετική λύση στο θέμα της Δευτεροβάθμιας Ιατρικής Επιτροπής ( Δ.Ι.Ε. ) των υποψηφίων οδηγών & των οδηγών που επιθυμούν ανανέωση της αδείας οδήγησής τους, η οποία είχε σταματήσει να λειτουργεί από τον Μάρτιο. Από την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει ξανά η λειτουργία της Δ.Ι.Ε. στο νομό μας, ώστε σταδιακά να εξετασθούν οι περίπου 400 υποψήφιοι σε αναμονή.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας μεριμνούν πάντα και προβαίνουν στις κατάλληλες ενέργειες με μόνο στόχο την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Από Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη