Λύτρας στη ΔΡΤ: “Αφυδατωμένη η Γορτυνία – Ουραγός ο Δήμος σε πρωτοβουλίες” (vid)

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020 11:50

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και τον δημοσιογράφο Μηνά Αρτόπουλο μίλησε το πρωί της Πέμπτης (28/05) ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του Δήμου Γορτυνίας Μίλτος Λύτρας.

Αρχικά ο κ.Λύτρας σχολιάζοντας τις εκατέρωθεν βολές, που εξαπέλυσαν μέσω συνεντεύξεων τους στο Δημοτικό Ραδιόφωνο ο Στάθης Κούλης και ο Γιάννης Γιαννόπουλος, ανέφερε: “Δεν εκπλήσσομαι, γιατί και προεκλογικά είχα πει, πως δεν ξέρω ποιος από τους δύο είναι χειρότερος”, για να συνεχίσει λέγοντας, πως ο νυν Δήμαρχος είναι καλός στο να διαχειριστεί την ερήμωση της Γορτυνίας, καθώς – όπως τόνισε – πέρασε ήδη ένας χρόνος και δεν πήρε καμία πρωτοβουλία, ενώ ο πρώην δήμαρχος “έχασε το χτυποκάρδι της Γορτυνίας επειδή ήταν απών”.Παράλληλα ο κ.Λύτρας άσκησε κριτική και στους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης Κούλη, λέγοντας πως είναι απόντες και δεν αρθρώνουν λόγο μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

“Θα ήθελα πιο μαχητικούς τους βουλευτές στο θέμα της παράκαμψης των Λαγκαδίων…”

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στο μεγάλο πρόβλημα με τον δρόμο στην Γορτυνία, τονίζοντας μεταξύ άλλων: “Θα ήθελα τους τρεις βουλευτές πιο μαχητικούς για το θέμα του δρόμου. Αγνοείται η Γορτυνία. Υπήρξαν κάποιες πρωτοβουλίες από τον Παναγιώτη Νίκα, αλλά ζητώ και από αυτόν δημόσια να είναι πιο μαχητικός, γιατί δεν υπάρχει περιθώριο για άλλα χαμένα χρόνια”.

Παράλληλα ο κ.Λύτρας αναφέρθηκε, στο πως θεωρεί ο ίδιος, οτι πρέπει να δομήσει το μέλλον της η Γορτυνία, υπογραμμίζοντας την έμφαση που πρέπει να δοθεί στον πρωτογενή τομέα και την καινοτομία.

“Ο Κούλης λέει στους επιχειρηματίες να μην τσακώνονται, γιατί τα μισά μαγαζιά θα κλείσουν..”

“Βασανίζονται οι επιχειρηματίες να επανεκκινήσουν τις επιχειρήσεις τους, γιατί η Δημοτική Αρχή δεν ασχολείται να δώσει επιπλέον χώρους και να κάνει ότι πρέπει. Λέει ο Κούλης στους επιχειρηματίες – και ας βγει να το διαψεύσει – να μην μαλώνουν για τον χώρο, γιατί έτσι κι αλλιώς τα μισά μαγαζιά θα κλείσουν”, δήλωσε στην συνέχεια, ενώ συμπλήρωσε: ” Βλέπω τον κ.Τζιούμη στον Δήμο Τρίπολης, να κινείται με καλούς ρυθμούς. Σε εμάς δεν βλέπω καμία πρωτοβουλία. Ο Δήμος είναι ουραγός. Η Γορτυνία είναι αφυδατωμένη”.

Στην συνέχεια ο κ.Λύτρας αφού μίλησε για το μεγάλο του όνειρο για την περιοχή, που είναι η δημιουργία ενός μεγάλου οικολογικού πάρκου, αναφέρθηκε και στο μείζον θέμα της τουριστικής προβολής της Γορτυνίας. “Έθεσα αυτό το θέμα της προβολής της περιοχής στο Δημοτικό Συμβούλιο και η απάντηση του Δημάρχου ήταν, πως η προβολή είναι στο χέρι της Περιφέρειας και να απευθυνθώ εκεί, δήλωσε, ενώ συμπλήρωσε: “Πρέπει να διαφημίσουμε την περιοχή μας,. Υπάρχουν για παράδειγμα σπουδαίοι αρχαιολογικοί χώροι, που δεν τους γνωρίζει κανείς. Δεν υπάρχει περίφραξη, πάνε αρχαιοκάπηλοι και έχουμε βρει μέχρι και υπολείμματα τελετών δωδεκαθεϊστών”.

“Η Γορτυνία δεν είναι ο φτωχός συγγενής…”

Ο κ.Λύτρας αναφέρθηκε στο κομμάτι των αθλητικών εγκαταστάσεων της Γορτυνίας με αφορμή και την ανακοίνωση της ποδοσφαιρικής ομάδας Δημητσάνας, η οποία αναγκάζεται να ταξιδεύει μέχρι την Μεγαλόπολη για να παίζει τους εντός έδρας αγώνες της, τονίζοντας μεταξύ άλλων: “Δεν υπάρχει συνέχεια στην αυτοδιοίκηση. Με το θέμα είχε ασχοληθεί και η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή και με χαρά ακούσαμε τώρα τον κ.Νίκα να λέει, πως θα αξιοποιηθεί αυτό το κονδύλι που είχε βγει για το ποδοσφαιρικό γήπεδο Δημητσάνας”, ενώ πρόσθεσε: “Η Γορτυνία δεν είναι ο φτωχός συγγενής.Πρέπει να υπάρξει μέριμνα για τις αθλητικές εγκαταστάσεις”.

“Μαύρη σελίδα για την Γορτυνία το κεφάλαιο της ιατρικής φροντίδας…”

“Δεν έχουμε ασθενοφόρα και οδηγούς. Το Κέντρο Υγείας Τροπαίων είναι διαλυμένο. Υπάρχουν ελλείψεις εδώ και 15 χρόνια σε προσωπικό. Ηλικιωμένοι άνθρωποι δεν μπορούν να κάνουν ούτε απλές εξετάσεις αίματος. Κάνω έκκληση στον υφυπουργό Κώστα Βλάση να δει το θέμα. Μεταφέρονται ασθενείς πάνω σε καρότσες. Μαύρη σελίδα για την Γορτυνία το κεφάλαιο της ιατρικής φροντίδας”, δήλωσε μεταξύ άλλων, αναφερόμενος στα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί με το πέρας των ετών στον τομέα της υγείας.

“Ο Στάθης Κούλης δεν ήταν προετοιμασμένος να αναλάβει τον Δήμο – Περίμενε 10 χρόνια τον Γιαννόπουλο να πέσει σαν ώριμο φρούτο…”

Ο κ.Λύτρας αναφέρθηκε στα όσα ακούστηκαν για το προσωπικό του Δήμου τόσο από τον νυν όσο και από τον πρώην Δήμαρχος μέσω της συχνότητας της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης, καλώντας και τις δυο πλευρές να δώσουν ένα τέλος στην άκομψη – όπως την χαρακτήρισε – προσωπική τους κόντρα. “Επικρατεί μια αναστάτωση στο προσωπικό του Δήμου. Εγώ θέλω να στείλω ένα μήνυμα αγάπης σε όλους τους εργαζόμενους και να τους διαβεβαιώσω, πως θα είμαι στο πλευρό τους. Δεν θα μείνω στα όσα ακούστηκαν, θα ζητήσω όμως από τον Δήμαρχο να είναι κοντά στο προσωπικό”, δήλωσε, ενώ σχολιάζοντας το γεγονός πως, έχουν προσληφθεί μέχρι στιγμής δυο ειδικοί σύμβουλοι  (από τους έξι που δικαιούται ο Δήμος), ανέφερε: “Ο κ.Κούλης ισχυρίζεται, πως δεν πάνε άνθρωποι να δουλέψουν με αυτά τα χρήματα του συμβούλου. Εγώ ξέρω ανθρώπους που θα ήθελαν να δουλέψουν. Ο κ.Κούλης φαίνεται , πως έχει ένα πρόβλημα με το να συνεργαστεί με ανθρώπους ανώτερου επιστημονικού επιπέδου”.

Κλείνοντας ο κ.Λύτρας κάλεσε τον Δήμαρχο να μην είναι ασυνεπής ως προς τις προεκλογικές του εξαγγελίες και να προχωρήσει – αντί να αφήνει αιχμές – σε διαχειριστικό έλεγχο.