Λουκαΐτικο αντάμωμα: Τίμησαν τον Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο και τον γιατρό Β. Σμυρνιώτη (vids,ph)

Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017 15:16

Γλέντι μέχρι το πρωί

Το 3ο κατά σειρά Λουκαΐτικο Αντάμωμα πραγματοποιήθηκε στο όμορφο χωριό της Μαντινείας, Λουκά, το βράδυ της Κυριακής 30 Ιουλίου.Στο πλαίσιο του ανταμώματος και μετά τα εγκαίνια του ανακαινισθέντος πηγαδιού και του περιβάλλοντος χώρου του, οι ομογενείς Λουκαΐτες τίμησαν δύο διακεκριμένους συγχωριανούς τους,  για την εν γένει προσφορά τους, στο χώρο που υπηρετούν, τον Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο και τον ακαδημαϊκό -χειρουργό γιατρό στο Αρεταίειο Νοσοκομείο Αθηνών Βασίλη Σμυρνιώτη.

Μία εκδήλωση γεμάτη συγκίνηση αλλά και περηφάνια για τους ανθρώπους που διακονούν, ο καθένας από το μετερίζι του, τους συνανθρώπους μας.

Και οι δύο τιμηθέντες εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για την τιμή που τους έγινε και τόνισαν πως η ιδιαίτερη πατρίδα και ο τόπος που γεννήθηκε ο κάθε άνθρωπος είναι κάτι ιδιαίτερο και η τιμή που προέρχεται από τους συντοπίτες ξεχωριστή.

Βράβευση κ.Χρυσόστομου και Β.Σμυρνιώτη στου Λουκά

Στην εκδήλωση τιμής προς τους προαναφερθέντες βρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Γιώργος Ρουμελιώτης , ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής, δημοτικοί σύμβουλοι και αντιδήμαρχοι του Δ.Τρίπολης και βέβαια πλήθος κόσμου.

Ο δήμαρχος Τρίπολης Δ.Παυλής ανακοίνωσε μάλιστα πως με την αρωγή του Δήμου θα φτιαχτεί και η πλατεία του Λουκά.

Λουκαϊτικο αντάμωμα-Χορός

Ακολούθησε γλέντι με δωρεάν φαγητό ενώ ο χορός κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με έναν 96χρονο κάτοικο να κλέβει την παράσταση με το τσάμικο που χόρεψε.

Να σημειώσουμε πως η κα. Κ. Λυμπεροπούλου (δε θέλησε να εμφανιστεί στην κάμερα)μας είπε και ένα τραγούδι που έφτιαξε ειδικά για το 3ο Λουκαΐτικο Αντάμωμα.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση βράβευσης και από το γλέντι που ακολούθησε καθώς και τα αντίστοιχα βίντεο.