Μ.Λυτρας στη ΔΡΤ: “Μου δίνουν την εντύπωση, πως ενώ περίμεναν εννέα χρόνια για να αναλάβουν τον Δήμο, δεν είχαν σχέδιο” (ήχος)

Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020 11:55

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης στην εκπομπή «Επί της ουσίας» φιλοξενήθηκε το πρωί της Παρασκευής ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Γορτυνία Μπορούμε», Μίλτος Λύτρας.

Ο κ.Λύτρας αναφέρθηκε αρχικά στο Δημοτικό Συμβούλιο τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Αδιανόητο να χρειαζόμαστε έξι μήνες για να καταλήξουμε στο ότι θα δημιουργήσουμε μια επιτροπή που θα κάνει κάποιες ενέργειες», ενώ αναφερόμενος σε σημαντικά προβλήματα της περιοχής τόνισε: «Διαλύεται η Γορτυνία μας. Σε λίγο δεν θα υπάρχουν άνθρωποι. Ζήτησα να πάρουμε πρωτοβουλίες και να δούμε και τον πρωθυπουργό».Αναφορικά με τον δρόμο «Βυτίνα – Αρχαία Ολυμπία» τόνισε: «Το θέμα της περιφερειακής ανάπτυξης στην λύση του πάντα απαιτεί υποδομές που θα φέρουν πολύ κοντά τα αστικά κέντρα με αυτές τις περιοχές. Δεν μπορούμε σε αυτό το κομμάτι που λέμε Βυτίνα – Αρχαία Ολυμπία να φτιάξουμε δυο μικρά τμήματα; Κάποια στιγμή θα καταρρεύσει αυτός ο δρόμος».

Για τα Κέντρα Υγείας της Γορτυνίας δήλωσε: «Δεν δαιμονοποιούμε καταστάσεις ούτε επιρρίπτουμε ευθύνες στον Δήμαρχο κ.Κούλη για τα προβλήματα της Γορτυνίας. Περιμένω από το Υπουργείο να διορίσει γιατρούς».

Ο κ.Λύτρας σχολίασε στην συνέχεια την ένταση που έχει δημιουργηθεί με την Δημοτική Αρχή, αναφορικά με τον τρόπο που ασκεί κριτική ο ίδιος, τονίζοντας: «Είμαι ένας άνθρωπος που αν κάνω λάθος το παραδέχομαι. Ίσως υπήρξα υπερβολικός γιατί θεώρησα πως το χιούμορ μου, μπορεί να γίνει αποδεκτό. Αυτό που ακούγεται όμως πως τους χλευάζω, δεν ισχύει. Σέβομαι όλο το Δημοτικό Συμβούλιο και δεν βλέπω κανέναν σαν αντίπαλο. Η κριτική που κάνουμε είναι δημιουργική. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν όμως να με λογοκρίνει στο Δημοτικό συμβούλιο, ούτε να μου δίνει λιγότερο χρόνο από αυτόν που δικαιούμαι», ενώ πρόσθεσε: «Σε σχέση με το εξώδικο πραγματικά ένιωσα έκπληξη όταν μου το είπε ο Δήμαρχος, επειδή είπα πως προεκλογικά προσεγγίστηκα από κάποιους για να στηρίξω τον κ.Κούλη. Εγώ δεν είπα οτι προεκλογικά με πήρε ο κ.Κούλης για να μου τάξει κάτι και δεν τα βρήκαμε. Δέχτηκα κάποια τηλέφωνα που μου έλεγαν να τον στηρίξουμε. Δεν ξέρω αν έπαιρναν εκ μέρους του»

Επιπλέον ο επικεφαλής της παράταξης «Γορτυνία Μπορούμε» δήλωσε: «Υιοθετώ μια πιο σκληρή στάση γιατί βλέπω μια σειρά αρνητικών πραγμάτων. Στείλαμε στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου 25 θέματα προς συζήτηση και δεν λάβαμε καν μια απάντηση. Το επαναφέραμε και πάλι καμία απάντηση. Επίσης σε κάθε συμβούλιο μας λένε πως θα μας παρουσιάσουν στοιχεία για το τι παρέλαβαν από τον προηγούμενο δήμαρχο και ακόμα περιμένουμε. Επιπλέον για την πάγια προκαταβολή στους προέδρους των χωριών, ο κ.Κούλης δεν δίνει τα χρήματα γιατί υποστηρίζει πως το ταμείο του είναι άδειο»

Τέλος δήλωσε: «Μου δίνουν την εντύπωση πως ενώ περίμεναν εννέα χρόνια για να αναλάβουν τον Δήμο, δεν είχαν σχέδιο».

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη: