Μ. Σωτηρόπουλος στη ΔΡΤ: “Κάθετα αντίθετοι με το κλείσιμο της τράπεζας – Δεν καταλαβαίνουμε το γιατί…” (ήχος)

Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019 11:20

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης στην εκπομπή «Επί της ουσίας» με τον Δημήτρη Μανιατάκο και τον Μηνά Αρτόπουλο φιλοξενήθηκε το πρωί της Τετάρτης (23/10) ο χωρικός Αντιδήμαρχος Τυρού κ.Μιχάλης Σωτηρόπουλος, όπου και μίλησε για το κλείσιμο του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας Τυρού, το οποίο όπως ανακοινώθηκε από 1 Νοεμβρίου αναστέλλει την λειτουργία του.

Τόσο οι μόνιμοι κάτοικοι του Τυρού όσο και οι επισκέπτες – μιας που μιλάμε για μια συνεχώς αναπτυσσόμενη τουριστική περιοχή – θα πρέπει για μια απλή συναλλαγή να πηγαίνουν στο Λεωνίδιο.«Ποια είναι τα λειτουργικά έξοδα της τράπεζας; Μόνο το ενοίκιο είναι και οι δυο υπάλληλοι. Θα ήθελα κάποιος υπεύθυνος να μου πει τι γλυτώνει η τράπεζα με το να κλείσει το υποκατάστημα της στον Τυρό; Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει άλλο υποκατάστημα τράπεζας. Για να κάνει κάποιος μια απλή συναλλαγή, θα πρέπει πλέον να πηγαίνει στο Λεωνίδιο», δήλωσε ο κ.Σωτηρόπουλος, ενώ ξεκαθάρισε, πως η τράπεζα ουδέποτε ήρθε σε επικοινωνία με την Δημοτική Αρχή για να την ενημερώσει για την πρόθεση της να κλείσει το υποκατάστημα Τυρού. «Η τράπεζα δεν έχει έρθει σε επικοινωνία μαζί μας. Εγώ το πληροφορήθηκε χτες. Κόλλησαν ένα έγγραφο στην πόρτα της τράπεζας, ότι κλείνει. Σήμερα θα ξεκινήσω επαφές για να μάθω τι έχει γίνει», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Αναφορικά με το εάν υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς του ΑΤΜ στην κεντρική πλατεία, ο κ.Σωτηρόπουλος, δήλωσε: «Υπάρχει δυνατότητα να μπουν ΑΤΜ σε κοινόχρηστο χώρο του Δήμου, αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρξει αίτημα από την τράπεζα. Θα απαιτήσουμε από την τράπεζα να γίνει αυτό».

Τέλος τόνισε: «Δεν υπάρχει λογική. Το καλοκαίρι έχουμε 6.000 ανθρώπους , χωρίς αστυνομία και τώρα χωρίς τράπεζα. Φτάσαμε στο 2019 και όλη η Νότια Κυνουρία έχει εφτά αστυνομικούς. Πάλι καλά που τουλάχιστον το κτίριο του ιατρείου Τυρού είναι υπερσύγχρονο και έχει κάθε μέρα γιατρό».

Ακούστε την συνέντευξη: