“Μαμάδες εν δράσει” | Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρώτο σεμινάριο της ΔΡΤ 91.5 (ph/vid)

Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018 20:06

Η Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης παρουσίασε – με την ευγενική χορηγία του Κέντρου Ξένων Γλωσσών Μπουρτσουκλή – το πρώτο σεμινάριο για «Μαμάδες εν δράσει» με θεματικές ενότητες: εκπαίδευση, ψυχολογία, άσκηση, διατροφή.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο «Αποστολοπούλειο» Πνευματικό κέντρο Τρίπολης, την Πέμπτη 21 Ιουνίου και είχε ως βασικό στόχο την στήριξη της δημιουργίας Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά ΑμεΑ.Την εκδήλωση άνοιξε ο αντιδήμαρχος κ.Σπύρος Βρέντας, ο οποίος και εξήρε την πρωτοβουλία του ραδιοφώνου και του φροντιστηρίου Μπουρτσουκλή, καθώς όπως ανέφερε οι μαμάδες είναι ο πιο σημαντικός πυλώνας σε μια οικογένεια.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του συλλόγου ΑμεΑ Αρκαδίας κ.Παρασκευόπουλος, στον σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται για την δημιουργία του κέντρου απασχόλησης για παιδιά ΑμεΑ.

Πρώτος ομιλητής του σεμιναρίου ήταν ο δημοσιογράφος και πρόεδρος της ΔΕΠΕ Τρίπολης κ.Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος, η ομιλία του οποίου κινήθηκε γύρω από θέματα επικοινωνίας.

Ακολούθησε η κα.Κουταλιανού, διευθύντρια σπουδών του κέντρου ξένων γλωσσών Μπουρτσουκλή, με μια ομιλία που αφορούσε τα τεστ μαθησιακού τύπου, αλλά και το πώς μπορούν οι μητέρες να δώσουν κίνητρα στα παιδιά τους για να διαβάζουν.

Ακολούθησε η ανάλυση των ρόλων που καλείται να υπηρετήσει μια μητέρα με την ψυχολόγο κα. Παπαδοπούλου να δίνει απαντήσεις σε καθημερινά προβλήματα των γυναικών που είναι μητέρες και να τους υπενθυμίζει την σπουδαιότητα του να βρεθεί η ισσοροπία ανάμεσα σε όλους τους ρόλους.

Ζητήματα που αφορούν στην διατροφή των γυναικών αλλά και των παιδιών αναλύθηκαν από την διατροφολόγο – διαιτολόγο κα.Δέδε, ενώ οι παρευρισκόμενες είχαν την ευκαιρία να μάθουν διατροφικά τρικ για να έχουν την απαραίτητη ενέργεια κατά την διάρκεια της ημέρας.

Η κα. Αποστολίδη και ο κ.Θεάκος, πιστοποιημένοι life coaches μίλησαν για το coaching στην ζωή της σύγχρονης γυναίκας και για το πώς μπορεί μια μητέρα να «βάλει σε τάξη» την ζωή της.

Το σεμινάριο ολοκληρώθηκε με την κα.Μητροπούλου από το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Παλλάδιον να μιλά για την νευροανάδραση, μια πρωτοποριακή μη φαρμακευτική μέθοδο επανεκπαίδευσης του εγκεφάλου.

ΜΑΜΑΔΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ | ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ | 21/06/2018