Μανιώ η Γαλατσάνα – Το νέο βιβλίο του Χρήστου Φυλαχτού, παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης

Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2020 18:54

“Μανιώ η Γαλατσάνα”, έχει τίτλο το νέο βιβλίο του Χρήστου Φυλαχτού, συγγραφέα, δάσκαλου και δημοτικού συμβούλου στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, που παρουσιάστηκε σήμερα στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης από το Δημήτρη Μανιατάκο, φιλοξενώντας τον ίδιο το συγγραφέα.

Ο Χρήστος Φυλαχτός δηλώνει πως το βιβλίο αυτό είναι παραμύθι, όμως διαβάζοντάς το διαπίστωσα πως σ’ αυτό το έργο ο συγγραφέας και πρόεδρος του Δημοτικού Ραδιοφώνου Πολυγύρου, ξεναγεί τον αναγνώστη στην Γαλάτιστα και παρουσιάζει πολύ παραστατικά το χωριό, τον κάμπο, την καθημερινότητα των ανθρώπων, τη λαογραφία της περιοχής και παραθέτει δεξιοτεχνικά ιστορικές πινελιές από την περίοδο της τουρκοκρατίας στη Μακεδονική Γη.Η Μανιώ μπορεί να είναι παραμύθι, εγώ όμως είδα ένα λογοτεχνικό κείμενο που η πένα του συγγραφέα σμίγει εξαιρετικά την ιστορία με τη λαογραφία. Μέσα απ’ αυτό το βιβλίο  ταξίδεψα στη Χαλκιδική που δεν έχω επισκεφθεί ως τα σήμερα και γνώρισα μέσα από τον πλούσιο παραστατικό λόγο του φίλου Χρήστου, την τοπική παράδοση που δεν έχει φθαρεί ως φαίνεται απ’ το χρόνο και φτάνει αναλλοίωτη ως τα σήμερα.

Στο ηχητικό αρχείο που ακολουθεί μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη την συνέντευξη του Χρήστου Φυλαχτού στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης, αφού αναφέρουμε ότι η Μανιώ η Γαλατσάνα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις: Αφοί Κυριακίδη Εκδόσεις Α.Ε. και μπορείτε να την βρείτε σε διαδικτυακά βιβλιοπωλεία γράφοντας στην αναζήτηση τον τίτλο του βιβλίου.

Δημήτρης Μανιατάκος