Μανθυρέα | Τέθηκε σε λειτουργία γεώτρηση που θα δώσει ανάσα στους παραγωγούς (vid,ph)

Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου 2018 17:26

Ήδη εξυπηρετούνται οχτώ παραγωγοί και υπάρχει πρόβλεψη και για άλλους

Σε λειτουργία τέθηκε εδώ και λίγες μέρες γεώτρηση στην περιοχή της Μανθυρέας στο Δήμο Τρίπολης. Ένα έργο που υλοποιήθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου-ΠΕ Αρκαδίας στο μεγαλύτερο της τμήμα, ενώ είχε συμβολή και η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης -Αποχέτευσης Δήμου Τρίπολης.Το έργο αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής το οποίο μεταφέρθηκε από τον Πρόεδρο του χωριού Ηλία Μαχαίρα στον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Β.Γιαννακούρα και μετά από λίγο καιρό το έργο υλοποιήθηκε και πλέον εξυπηρετούνται οχτώ αγρότες της περιοχής, ενώ υπάρχει πρόβλεψη και για άλλους.

Η γεώτρηση, όπως αναφέρθηκε είναι ιδιαίτερα σημαντικό έργο για τους παραγωγούς της Μανθυρέας, μία κατεξοχήν αγροτική περιοχή, και θα βοηθήσει να αυξηθούν οι καλλιεργούμενες εκτάσεις.

Η γεώτρηση τέθηκε σε λειτουργία, το απόγευμα της Δευτέρας 3 Σεπτεμβρίου, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Β.Γιαννακούρα, του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Ρουμελιώτη, του Περιφερειακού Συμβούλου Θεόδωρου Ντάνου, του Προέδρου του Μεθυδρίου Γιώργου Αδαμόπουλου, κατοίκων της περιοχής και βέβαια του Προέδρου του χωριού Ηλία Μαχαίρα, ο οποίος και ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην υλοποίηση του τόσου σημαντικού για το χωριό έργου.

Μετά την λειτουργία της γεώτρησης ακολούθησε ένα κέρασμα από τον Πρόεδρο του χωριού,  στο σχολείο, που έχει μετατραπεί σε πολιτιστικό κέντρο, στο οποίο βρέθηκε και ο εκπρόσωπος της ΔΕΥΑΤ Κώστας Μανδρώνης. Στη  διάρκεια της συζήτησης δεν έλειψαν και πολιτικές ζυμώσεις, αφού ανεπίσημα έχει ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος.

Δείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο.

Λειτουργία γεώτρησης για τους αγρότες στη Μανθυρέα