Μαντινείας Αλέξανδρος: “Να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα ουσιαστικά και όχι φολκλορικά” (video)

Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2020 21:02

Συνέντευξη παραχώρησε σήμερα, ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος εν όψει των εορτών του Αγίου Δωδεκαημέρου, σχολιάζοντας τα φετινά διαφορετικά Χριστούγεννα και τα νέα μέτρα στους Ιερούς Ναούς.

Ο κ. Αλέξανδρος ανέφερε, αρχικά ότι η πολιτεία αδιαφόρησε για την πνευματική κατάσταση της ψυχής των πολιτών της, αλλά τελευταία αναθεώρησε την στάση της αυτή και αποφάσισε τα άνοιγμα των εκκλησιών με περιοριστικά μέτρα και απόλυτη καταμέτρηση των πιστών στους Ιερούς Ναούς, ένα μέτρο περίεργο και παράλογο.Ανέφερε επίσης, πως στην Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας τηρώντας τα μέτρα της πολιτείας, θα αυξηθούν οι Θείες Λειτουργίες στους Ιερούς Ναούς, όπως για παράδειγμα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό σε τρεις, ενώ στους υπόλοιπους ενοριακούς Ναούς σε δύο, έτσι ώστε να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα ουσιαστικά και όχι φολκλορικά.

Κλείνοντας, προέτρεψε τους Χριστιανούς σε υπομονή και να πάρουμε όλοι μια απόφαση, να πλησιάσουμε το Χριστό, όπως προστάζει η Εκκλησία “Δεῦτε ἴδωμεν πιστοί, ποῦ ἐγεννήθη ὁ Χριστός, ἀκολουθήσωμεν λοιπὸν ἔνθα ὁδεύει ὁ ἀστήρ μετὰ τῶν Μάγων Ἀνατολῆς τῶν Βασιλέων .”