Μαρ. Ρουσιάς στη ΔΡΤ: Το πραγματικό όνομα που έπρεπε να δοθεί στο νέο πρόγραμμα…είναι τσεπόδημος! (ήχος)

Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020 13:37

Στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης και στο δημοσιογράφο, Δημήτρη Μανιατάκο, μίλησε την παρασκευή το πρωί, ο αρκάς νυν Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ρεθύμνου και πολιτευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρίνος Ρουσιάς, ο οποίος ήταν ειδικός σύμβουλος του πρ. υπουργού Εσωτρικών, Πάνου Σκουρλέτη και υπεύθυνος του προγράμματος “ΦιλόΔημος” επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Ρουσιάς αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στο νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα έργων, δράσεων και αλληλεγγύης της αυτοδιοίκησης «Αντώνης Τρίτσης» που αντικαθιστά το «Φιλόδημο», λέγοντας ότι ο κ. Θεοδωρικάκος «έβαλε σε μια περιπέτεια πολλών μηνών την αυτοδιοίκηση, μόνο και μόνο για να αλλάξει το όνομα του προγράμματος, για να καλύψει το πραγματικό όνομα που έπρεπε να δώσει, που είναι το… τσεπόδημος». Ανέφερε ότι ο “Φιλόδημος” είχε στηριχτεί σε έμπειρα στελέχη, με μεγάλη τεχνογνωσία και δεν υπήρξε κανένα πολιτικό πρόσωπο μέσα, ούτε από την κυβέρνηση, ούτε από την αυτοδιοίκηση. Αντιθέτως, όπως είπε, ο κ. Θεοδωρικάκος έφτιαξε μια 5μελή επιτροπή που θα κάνει “κουμάντο” στο νέο πρόγραμμα, αποτελούμενη από ένα υπηρεσιακό στέλεχος της Διαχειριστικής Αρχής του υπoυργείου Εσωτερικών, δύο εμπειρογνώμονες που δεν είναι γνωστό αν έχουν “πόθεν έσχες” ή ασυμβίβαστο και δύο μηχανικούς της ΕΕΤΑΑ. Δηλαδή, από τα 5 άτομα, τα 4 υπάγονται αποκλειστικά στον υπουργό Εσωτερικών.Ο Μαρίνος Ρουσιάς επεσήμανε ότι δεν υπήρχε λόγος να αντικατασταθεί ο “Φιλόδημος” με ΠΝΠ καθώς μπορούσε να πάει στη Βουλή και ότι θα πρέπει τώρα ο υπουργός, όπως είπε, να δώσει απαντήσεις εάν το δάνειο που παίρνει από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων είναι το ίδιο του Φιλόδημου ή κάτι καινούργιο. Παράλληλα, τόνισε ότι ο κ. θεοδωρικάκος στέρησε από την αυτοδιοίκηση, αυτούς τους μήνες που δεν έχει γίνει τίποτα, περίπου 200 εκατ. νέα έργα, τα οποία ήταν αξιολογημένα και έτοιμα να ενταχθούν, αλλά δεν είχαν προλάβει λόγω εκλογών.

Ο κ. Ρουσιάς, επίσης, σχολίασε και τη χθεσινή απόφαση του Eurogroup για συμφωνία πακέτου στήριξης 520 δισ. ευρώ λόγω πανδημίας, εκφράζοντας τον έντονο προβληματισμό του για το κατά πόσο η Ευρωπαίκή Ένωση στάθηκε στο ύψος της σ’ αυτή την κρίσιμη περίσταση. Ανέφερε ότι, λόγω κορωνοϊού, η οικονομία θα έχει τεράστιο πρόβλημα, το οποίο θα φανεί ιδιαίτερα μετά το δεύτερο 15ήμερο του Ιουνίου. Αν δεν γίνει, όπως είπε, ό,τι γίνεται στην Αμερική που ο Τραμπ έχει δώσει στην πραγματική οικονομία 2 τρισ. δολλάρια, δεν θα γλιτώσουμε την τεράστια οικονομική καταστροφή, παραθέτοντας μια σειρά προτάσεων, βάσει των οποίων η χώρα μας μπορεί να “ανασάνει” από τις αρνητικές συνέπειες της υγειονομικής κρίσης.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Μαρίνου Ρουσιά: