Μαρινάκος στη ΔΡΤ 91,5: Κλίμα έντονης αβεβαιότητας – Υπήρξε κινητικότητα τις γιορτές στην Αρκαδία, αλλά όχι η αναμενόμενη (ήχος)

Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2022 11:04

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και την εκπομπή “Επι της ουσίας” μίλησε το πρωί της Τετάρτης ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου κ.Κωνσταντίνος Μαρινάκος.

Αρχικά δήλωσε: “Τα μέχρι στιγμής δεδομένα που έχουμε – για την περίοδο των γιορτών – είναι οτι υπήρξε στους χειμερινους όγκους της Πελοποννήσου ένα καλό δεκαήμερο τουριστικής κίνησης, όχι όμως αυτό που προσδοκούσαμε λόγω της Όμικρον. Αυτό που φαίνεται για την χειμερινή σεζόν συνολικά, είναι οτι η μέση πληρότητα θα είναι πολύ χαμηλή. Οι επιχειρήσεις στους ορεινούς όγκους έχουν διάρκεια λειτουργίας 120 ημέρες. Υπάρχει κλίμα αβεβαιότητας”.Για τους χειμερινούς προορισμούς της Αρκαδίας (Βυτίνα, Δημητσάνα, Στεμνίτσα κτλ) ανέφερε πως υπήρξε μια έντονη κινητικότητα για τα Χριστούγεννα, μετά όμως υπήρξε ένα κύμα ακυρώσεων για την Πρωτοχρονιά και για των Φώτων. “Ένα μέρος αυτών των ακυρώσεων καλύφθηκε αλλά δεν συνέπεσαν οι αριθμοί με τις προσδοκίες. “Αυτό που μας απασχολεί είναι το τι γίνεται από εδώ και πέρα. Επίσης αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα τα ξενοδοχεία αστικού τύπου”, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Στην συνέχεια μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη της Τρίπολης αναφέροντας μεταξύ άλλων, το πόσα ξενοδοχεία λειτουργούν αυτή την στιγμή, ενώ απαντώντας σε όσους μιλούν για έλλειψη ξενοδοχείων στην πόλη μας- όταν ανοίγει η συζήτηση για την αναπτυξιακή προοπτική της Τρίπολης – τόνισε πως εάν υπάρξει κινητικότητα, θα υπάρξουν και επιχειρηματίες που θα επενδύσουν σε αυτό το κομμάτι. “Για την ώρα δεν υπάρχει έντονο ενδιαφέρον στην Τρίπολη για την δημιουργία ξενοδοχείων”, υπογράμμισε.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη: