Μάρτης – Γδάρτης… Επιστρέφει ο χειμώνας με χιόνια στην Αρκαδία!

Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2019 19:05

Απότομη αλλαγή-επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης με βροχές και καταιγίδες αρχικά αλλά και ενισχυμένους δυτικούς νοτιοδυτικούς άνεμους. Γρήγορα μέσα στην Τρίτη η θερμοκρασία θα παρουσιάσει κατακόρυφη πτώση της τάξεως των 10οC σε σχέση με τα επίπεδα των προηγούμενων ημερών, με παράλληλη στροφή των ανέμων σε βοριάδες οι οποίοι θα ενισχυθούν σημαντικά προς το βράδυ, ενώ χιονοπτώσεις θα ξεκινήσουν να σημειώνονται όσο θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι-απόγευμα της Τρίτης στα ορεινά τμήματα του νομού και κυρίως στην Γορτυνία και στο Μαίναλο αρχικά πάνω από τα 1200-1300 μέτρα.

Μετά το μεσημέρι προς το απόγευμα ο καιρός πρόσκαιρα θα ανοίξει και τα φαινόμενα θα σταματήσουν (εκτός από την Γορτυνία & το Μαίναλο όπου θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται κατά διαστήματα χιονοπτώσεις πάνω από τα 800-900 μέτρα).Αργά την νύχτα προς τα ξημερώματα της Τετάρτης ο καιρός θα ξανακλείσει με βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά τμήματα του νομού ακόμα και πάνω από τα 700-800 μέτρα.

Πρόσκαιρα κατά την διάρκεια της νύχτας χιονόπτωση θα σημειωθεί και στην πόλη της Τρίπολης. Χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν την νύχτα και την ορεινή-ημιορεινή Κυνουρία πρόσκαιρα πυκνές.

Βελτίωση του καιρού από την Τετάρτη με ηλιοφάνεια, λίγες νεφώσεις και αρκετό κρύο νωρίς το πρωί. Μέσα στην ημέρα η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και οι άνεμοι θα εξασθενήσουν.

Νέα αλλαγή του καιρού από το απόγευμα της Πέμπτης και έπειτα με βροχές και καταιγίδες ενώ τα χιόνια θα εντοπίζονται κυρίως στο Μαίναλο και στα υπόλοιπα βουνά πάνω από τα 1400-1500 μέτρα.

Δείτε Live εικόνα από την πόλη της Τρίπολης. Κλικ πάνω στην εικόνα

Επιμέλεια: Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5