Μαθήματα στη φυλακή…για τον κύριο «Φακελάκη»

Σάββατο, 6 Οκτωβρίου 2018 23:49
Κουκουλωμένος με το μπουφάν του οδηγείται στην ανακρίτρια ο «προφέσορας με το περουκίνι»

Από τη Μαρία Μεϊμάρη

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, έπειτα από τις πολύωρες απολογίες τους, ο 49χρονος σάτυρος «προφέσορας με το περουκίνι» και ο ένας εκ των ιδιοκτητών του φροντιστηρίου, που κατηγορούνται ότι είχαν στήσει «φάμπρικα» για την εκμετάλλευση των φοιτητών του ΤΕΙ Σερρών!Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε η συνιδιοκτήτρια του φροντιστηρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος των κατηγορουμένων ξεπερνά τις 600 σελίδες!

Ο 49χρονος καθηγητής Εφαρμογών K.K. έφτασε στα δικαστήρια… κουκουλωμένος με το μπουφάν του και πέρασε το κατώφλι της ανακρίτριας, στην οποία απολογήθηκε για τις κατηγορίες της δωροληψίας και του εκβιασμού σε βαθμό κακουργήματος. Ενώπιον της δικαστικής λειτουργού, με την κατηγορία της άμεσης συνέργειας σε δωροληψία, οδηγήθηκαν και οι δύο συνεταίροι του στο φροντιστήριο στο οποίο είναι μέτοχος (ο ιδιοκτήτης και η συνιδιοκτήτρια σύζυγός του). Οι δυο τους φέρεται ότι παραλάμβαναν τους φοιτητές που είχε φροντίσει να κόψει στο μάθημά του ο καθηγητής «φακελάκης» για να τσεπώνουν από κοινού το «παραδάκι».

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται 190 εκθέσεις απομαγνητοφώνησης τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, στις οποίες είναι καταγεγραμμένες οι συνομιλίες του έκφυλου καθηγητή με τους συνεργούς τους. Σε κάποιες από τις συνομιλίες ο ιδιοκτήτης του φροντιστηρίου φέρεται ότι διαβεβαιώνει τους φοιτητές πως θα περάσουν τα υπό εξέταση μαθήματα, ανεξάρτητα από το αν θα είναι επαρκώς προετοιμασμένοι.

Τους έστελνε σε φροντιστήριο

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται στις 4 Απριλίου, όταν η εισαγγελέας ξεκίνησε αυτεπάγγελτη έρευνα έπειτα από ανώνυμη καταγγελία, προκειμένου να διαπιστώσει αν ισχύουν όσα συζητούνταν εδώ και χρόνια στους διαδρόμους του ιδρύματος.

Όπως αποκαλύφθηκε, ο καθηγητής του ΤΕΙ «έκοβε» τους φοιτητές του και, στη συνέχεια, τους προέτρεπε να κάνουν μαθήματα στο φροντιστήριο των συγκατηγορουμένων του. Παράλληλα, έπαιρνε «φακελάκια» από τα αγόρια, ενώ ζητούσε ερωτικά ανταλλάγματα από τις φοιτήτριες που ήταν του «γούστου» του για να τις περάσει στην εξεταστική! 

Μετά τον ντόρο που προκλήθηκε, η Σύγκλητος αποφάσισε ομόφωνα την άσκηση πειθαρχικής δίωξης σε βάρος του καθηγητή και έδωσε εκ των προτέρων τη σύμφωνη γνώμη της για την αποχή του καθηγητή από τα ακαδημαϊκά καθήκοντά του ως την έκδοση απόφασης από το υπουργείο Παιδείας.

Πηγή: espressonews.gr