Μαθητές της Αρκαδίας έστειλαν το δικό τους μήνυμα για τους πρόσφυγες (ph/vid)

Κυριακή, 6 Μαΐου 2018 22:29

Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες διοργανώσε μαθητικό φεστιβάλ, την Kυριακή 6 Μαΐου στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους και θεατροπαιδαγωγών του προγράμματος «Κι αν ήσουν εσύ;» αξιοποίησαν τεχνικές εκπαιδευτικού δράματος και με βιωματικές δραστηριότητες και δημιούργησαν θεατρικά δρώμενα βασισμένα σε κείμενα σχετικά με τη διαφορετικότητα, τις πολιτισμικές διαφορές, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αποδοχή.Με αφορμή την 21η Μαρτίου, Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων, συναντήθηκαν δημιουργικά επί σκηνής, σε μία κοινή θεατρική σύνθεση και μμίλησαν με έναν δικό τους, διαφορετικό τρόπο για τα δικαιώματα των παιδιών όλου του κόσμου, για να μοιραστούν με το κοινό το μήνυμα – αν όχι αίτημα και συνάμα βεβαιότητα – πως “μόνο μαζί μπορούμε”.

Το πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ;» υλοποιείται για τέταρτη χρονιά φέτος από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Είναι ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος. Είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και πιστοποιημένο από τον IDEA, τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.

Συμμετείχαν:

Τα σχολεία: Νηπιαγωγείο Αγ. Ανδρέα – Πραστού, 1ο Γυμνάσιο Τρίπολης, 2ο Γυμνάσιο Τρίπολης, 4ο Γυμνάσιο Τρίπολης, Γυμνάσιο Τεγέας, Γυμνάσιο Μεγαλόπολης, 2ο Λύκειο Τρίπολης, Γενικό Λύκειο Άστρους, ΕΠΑΛ Άστρους

Οι εκπαιδευτικοί: Τετώρου Σταματίνα, Λιακοπούλου Ευστρατία, Καραβία Παρασκευή, Ηλιοπούλου Ευσταθία, Κόκλα Αικατερίνη, Δημητρέλη Καλλιόπη, Κωστοπούλου Καλλιόπη, Παπαδοπούλου Αναστασία, Κομπίλα Γεωργία, Μάγκλαρη Μαρία, Χασαπογιάννη Παναγιώτα, Παπαβασιλείου Αγγελική, Ντούλα Μαρία, Αδάμη Κωνσταντίνα, Δημοπούλου Ευθυμία, Κρίγκα Ευγενία, Πανοπούλου Ιωάννα

Στον συντονισμό ήταν η κα.Καζακώνη Πηνελόπη.

Το φεστιβάλ έγινε σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστρίου και με τη στήριξη του Δήμου Τρίπολης.

Την εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο αντιδήμαρχος κ.Σπύρος Βρέντας και ο γενικός διευθυντής της Αναπτυξιακής Πάρνωνα, κ. Μαρίνος Μπερέτσος.

Μαθητές της Αρκαδίας έστειλαν το δικό τους μήνυμα για τους πρόσφυγες