Με επιτυχία ολοκληρώθηκε με τις βραβεύσεις ο διαγωνισμός «1821 μέτρα σε 200 δευτερόλεπτα»

Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022 17:07

Σύμφωνα με την Οργανωτική Επιτροπή του διαγωνισμού «1821 μέτρα σε 200 δευτερόλεπτα», την περασμένη Κυριακή 15/05 πραγματοποιήθηκαν οι δια ζώσης βραβεύσεις των νικητών του διαγωνισμού στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Δήμου Τρίπολης.

Με ανακοίνωσή της αναφέρθηκε τόσο στην εκδήλωση των βραβεύσεων όσο και στον απολογισμό του επιτυχημένου αυτού διαγωνισμού, η οποία έχει αναλυτικά ως εξής:«Την Κυριακή 15/05/2022 είχαμε την ευκαιρία να βραβεύσουμε και δια ζώσης τους νικητές του διαγωνισμού, σε μια τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Μαλλιαροπούλειο Δημοτικό Θέατρο Τρίπολης, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Τρίπολης. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν 100 μαθητές και μαθήτριες από 18 σχολεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς τους και τους γονείς. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, προβλήθηκαν τα βραβευμένα βίντεο και απονεμήθηκαν στους νικητές αναμνηστικά διπλώματα και ένα βιβλίο για την Ελληνική Επανάσταση του 1821 από την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης, όπου κατατέθηκε στεφάνι στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των εθνικών ηρώων.

Ευχαριστούμε τον κ. Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα που μας τίμησε με την παρουσία του καθώς και όλους/ες όσοι/ες παραβρέθηκαν από την Περιφέρεια, την εκπαιδευτική κοινότητα την τοπική αυτοδιοίκηση, και άλλους φορείς. Ευχόμαστε στους/στις μαθητές/τριες που βραβεύτηκαν, υγεία, πρόοδο και να έχουν πάντα τη διάθεση να δημιουργούν.

Ο διαγωνισμός υλοποιήθηκε κατά το σχολικό έτος 2020-21, στο πλαίσιο εορτασμού της επετείου των διακοσίων χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση και συνδιοργανώθηκε από την  Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ) Πελοποννήσου, τους  Υπεύθυνους  Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού (Υ.Φ.Α.ΣΧ.Α.) Πελοποννήσου, ενώ τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Συνολικά κατατέθηκαν 93 συμμετοχές (βίντεο) από 66 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Π.Δ.Ε. Πελοποννήσου. 864 μαθητές και μαθήτριες, με την υποστήριξη 139 εκπαιδευτικών διαφόρων ειδικοτήτων (στις ομαδικές συμμετοχές), εμπνεύστηκαν, σχεδίασαν και παρέδωσαν τις δημιουργίες τους που αποτυπώνονται σε βίντεο συνολικής διάρκειας άνω των 5 ωρών.

Οι μαθητές/τριες μάς «ξενάγησαν» στην περιοχή τους, ανέδειξαν τοπικά ιστορικά στοιχεία – άγνωστα στο ευρύ κοινό – ενώ παράλληλα ασκήθηκαν (περπατώντας, ποδηλατώντας, τρέχοντας, σκαρφαλώνοντας, χορεύοντας), «παντρεύοντας» δύο αγαπητά τους γνωστικά αντικείμενα, την ιστορία και την φυσική αγωγή. Ταυτόχρονα, χρησιμοποίησαν την τεχνολογία για εκπαιδευτικούς σκοπούς και ανέπτυξαν τα δημιουργικά τους ταλέντα στη ζωγραφική, την ποίηση, την υποκριτική μέσα από τα δρώμενα που αποτύπωσαν στα βίντεο.

Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης των συμμετοχών, οι ίδιοι οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να ψηφίσουν τα καλύτερα βίντεο, τα οποία βραβεύτηκαν με αθλητικά είδη.

Το υλικό (βίντεο) που παράχθηκε από τους/τις μαθητές/τριες είναι διαθέσιμο σε όλους μέσω της ιστοσελίδας του διαγωνισμού στη διεύθυνση https://pelop.pde.sch.gr/?page_id=4034.».