Με Γαλάζια Σημαία 4 παραλίες της Καλαμάτας

Τρίτη, 10 Ιούλιος 2018 18:15

Τέσσερις παραλίες της γειτονικής Καλαμάτας πληρούν και φέτος τις προϋποθέσεις του πολύ απαιτητικού προγράμματος “Γαλάζια Σημαία”.

Το πρόγραμμα “Γαλάζια Σημαία” και οι όροι του είναι εγκεκριμένοι διεθνώς και τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην Γαλάζια Σημαία μιας παραλίας προκειμένου να διαμορφώσουν τις προτάσεις τους. Πιο συγκεκριμένα:

Τέσσερις παραλίες του Δήμου Καλαμάτας πληρούν τα Κριτήρια του Προγράμματος και βραβεύονται ανελλιπώς κάθε χρόνο από τη στιγμή που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα. Συγκεκριμένα, οι ακτές «Ανατολική Καλαμάτα-Ανάσταση» και «Μικρή Μαντίνεια» που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα το 2004 απέκτησαν την πιστοποίηση “BLUE FLAG BEACH 15 YEARS CERTIFICATE” για την επίτευξη υψηλών προτύπων σε τέσσερις κατηγορίες κριτηρίων: ποιότητα νερού, περιβαλλοντική διαχείριση, περιβαλλοντική εκπαίδευση και ασφάλεια ενώ οι ακτές «Ανατολική Καλαμάτα-Τέρμα Ναυαρίνου» και «Βέργα – Αλμυρός» που εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα το 2016 τους απονεμήθηκε το αντίστοιχο πιστοποιητικό “BLUE FLAG BEACH CERTIFICATE” για τα ίδια κριτήρια.

Με πληροφορίες του kalamatanews.gr