Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη ο 2ος Μαινάλιος Δρόμος (vid,ph)

Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2020 14:24

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη, σήμερα, Κυριακή 18 Οκτωβρίου, ο 2ος Μαινάλιος Δρόμος που διοργάνωσαν «Ο  Σύλλογος  Αραχαμιτιωτών  «Η  ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ  ΤΟΥ  ΣΩΤΗΡΟΣ», το   Φινλανδικό  Ινστιτούτο  Αθηνών,  ο  Σύνδεσμος  Αραχαμιταίων  Αθήνας, ο Σύνδεσμος  Ασσεατών  Αθήνας, ο  Σύλλογος  Φιλοπρόοδων  Ασέας , με τη συμμετοχή του Συνδέσμου των Απανταχού Αθηναιατών και υπό  την  αιγίδα  του  Δήμου  Τρίπολης.

Ο δρόμος έχει απόσταση 14 Χιλιομέτρων. Αφετηρία είναι η Μεταμόρφωση του Σωτήρος στις Αραχαμίτες και περνά από τα χωριά Κεραστάρι, Αθήναιο, Ασέα και επιστροφή στις Αραχαμίτες.Η διαδρομή είναι επί των δρόμων που συνδέουν τα χωριά, μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο και χαρακτηρίζεται αρκετά απαιτητική αφού έχει ανηφοριές και κατηφοριές. Η διοργάνωση, όπως ανέφεραν οι συμμετέχοντες, (που έφθασαν τους 100, λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό), ήταν άρτια, ενώ υπήρχε προσφορά νερού, αναψυκτικών και φρούτων κατά το πέρασμα των συμμετεχόντων από το Αθήναιο με φροντίδα του Προέδρου του χωριού, όσο και στον τερματισμό, όπου έγινε και η απονομή των μεταλλίων και των κυπέλλων.

Ο αγώνας καθιερώθηκε από το 2019 και γίνεται στο πλαίσιο των ανασκαφών του Φιλανδικού Ινστιτούτου, στην περιοχή των Αραχαμιτών, όπου έχει έρθει στο φως ιερό αφιερωμένο στην Αρτέμιδα Λυκοάτη. Κατά τον Παυσανία το ιερό αυτό αναφέρεται στο όρος Μαίναλος και για το λόγο αυτό προτάθηκε από το Φιλανδικό Ινστιτούτο και τον καθηγητή Forsen να διεξάγεται ένας αγώνας γύρω από το όρος Μαίναλος.

Δείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο με τις δηλώσεις που έγιναν μετά το πέρας του αγώνα από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αραχαμηταίων Ν. Κωτσίρο, τον κ. Φράγκο από τον Σύνδεσμο των Ασεατών, από τον καθηγητή forsen, ο οποίος συμμετείχε και στον αγώνα και από τον Περιφερειακό Σύμβουλο-τέως Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Β. Γιαννακούρα.

Η Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5 ήταν Χορηγός της διοργάνωσης.

Gepostet von Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5 am Sonntag, 18. Oktober 2020