Με self test, μάσκες και αποστάσεις ξεκινούν οι Πανελλήνιες στις 14 Ιουνίου (vid)

Τετάρτη, 9 Ιουνίου 2021 08:20

Στις 14 Ιουνίου ξεκινούν οι Πανελλήνιες Εξετάσεις με τους μαθητέςτων Γενικών Λυκείων να δίνουν το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας Γενικής Παιδείας και την επόμενη μέρα ξεκινούν οι εξετάσεις για τους μαθητές των ΕΠΑΛ.

οι υποψήφιοι, καθώς και τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας που συμμετέχουν στη διεξαγωγή των Πανελλαδικών εξετάσεων, θα προσέρχονται στα εξεταστικά κέντρα έχοντας μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ (self-test, PCR ή rapid test).Το πρώτο test για τους υποψηφίους των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων θα γίνει την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από την Πέμπτη 10 έως και την Κυριακή 13 Ιουνίου.

Το δεύτερο test για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων θα γίνει την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021 με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από την Παρασκευή 18 μέχρι την Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021. Για τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων το δεύτερο test θα γίνει το Σάββατο 19 Ιουνίου 2021 με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από το Σάββατο 19 μέχρι την Τρίτη 22 Ιουνίου 2021.

Επίσης στα μέτρα που θα τηρηθούν λόγω της πανδημίας είναι και οι αποστάσεις καθώς και η χρήση μάσκας. Οι μαθητές θα δώσουν εξετάσεις στα ίδια εξεταστικά κέντρα με την περσινή χρονιά, ενώ μετά τις εξετάσεις θα έχουν τη δυνατότητα να συμπληρώσουν δύο μηχανογραφικά. Το ένα θα αφορά στα ΙΕΚ.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου Δημήτρης Οικονομόπουλος αναφέρεται στις εξετάσεις και στον τρόπο διεξαγωγής τους και δίνει τις ευχές του σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του στο βίντεο