Με στόχο τη σύμπραξη στις αστικές συγκοινωνίες η συνάντηση των ΚΤΕΛ Νομών Πελοποννήσου (+vd)

Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2018 20:58
ΦΩΤΟ: ALEX*F IMAGES.

Μετά από πρωτοβουλία του Προέδρου του ΚΤΕΛ Αρκαδίας κ. Νίκου Κουτσόγιωργα και του διοικητικού συμβουλίου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 16 Οκτωβρίου στην Τρίπολης συνάντηση των Προέδρων όλων των ΚΤΕΛ των Νομών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, παρουσία του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών κ. Σοφοκλή Φάτσιου.

Ο ουσιαστικός σκοπός της συγκεκριμένης συνάντησης ήταν η προοπτική συνεργασιών των ΚΤΕΛ της Περιφέρειας με σκοπό την πιο ουσιαστική λειτουργία των υπεραστικών συγκοινωνιών. Η λέξη που ακούστηκε πολλές φορές και αποτελεί ουσιαστικό σκοπό αυτής της συνάντησης αλλά και άλλων επαφών που αναμένεται να πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα ήταν «σύμπραξη».ΦΩΤΟ: ALEX*F IMAGES.

Σύμφωνα με την τοποθέτηση του Προέδρου του ΚΤΕΛ Αρκαδίας κ. Κουτσόγιωργα στόχος της συνάντησης αποτελεί η εξυπηρέτηση του πελάτη και γι’ αυτό θα γίνει μια προσπάθεια να επιτευχθούν νέες συνεργασίες και συμπράξεις μεταξύ των ΚΤΕΛ των Νομών της Περιφέρειας που θα βελτιώσει τις υπηρεσίες προς τους πολίτες, θα περιορίσει το λειτουργικό κόστος των ΚΤΕΛ αλλά παράλληλα θα μειώσει την ταλαιπωρία των επιβατών. Ο κ. Κουτσόγιωργας αναφέρθηκε σε τρία βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΚΤΕΛ σήμερα και αποτελούν α) το τεράστιο λειτουργικό κόστος μετακινήσεων λόγω της μορφής γραμμικής μεταφοράς (σταθερά δρομολόγια ανεξάρτητα από τον αριθμό επιβατών), β) την ελεγχόμενη τιμολογιακή πολιτική εισιτηρίων από το κράτος και γ) το γεγονός ότι τα ΚΤΕΛ μαστίζονται πλέον σημαντικά από την οικονομική κρίση. Γι’ αυτό το λόγο ο κ. Κουτσόγιωργας τόνισε ότι πρέπει πλέον τα ΚΤΕΛ να λειτουργήσουν με τη μορφή συμπράξεων.

ΦΩΤΟ: ALEX*F IMAGES.

Προς αυτή την κατεύθυνση εκτίμησε ο Πρόεδρος της ΠΟΑΥΣ κ. Φάτσιος ότι πρέπει να κινηθούν τα ΚΤΕΛ των Νομών Πελοποννήσου, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις της σημερινής εποχής και της οικονομικής κρίσης, παραδεχόμενος ότι στην Πελοπόννησο το κομμάτι της σύμπραξης και της συνεργασίας των ΚΤΕΛ υστερεί σε σχέση με άλλες περιοχές της Ελλάδας. Ο κ. Φάτσιος τόνισε παράλληλα ότι τα λειτουργικό κόστος των ΚΤΕΛ είναι μεγαλύτερο αυτών που κερδίζουν από το επιβατικό κοινό, τη στιγμή που το μεγαλύτερο ποσοστό επιβατικού κοινού ταξιδεύει με μειωμένα εισιτήρια (σ.σ. άνεργοι, πολύτεκνοι, φοιτητές, κ.α.) και τα ΚΤΕΛ δεν εισπράττουν τα υπόλοιπα χρήματα από πουθενά, στηρίζοντας τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

ΦΩΤΟ: ALEX*F IMAGES.

Σημαντικό στοιχείο της συγκεκριμένης συνάντηση αποτελεί και το γεγονός ότι όλοι οι Πρόεδροι των ΚΤΕΛ Νομών Περιφέρειας Πελοποννήσου, κινούνται προς την κατεύθυνση εξεύρεσης τρόπων για τη δημιουργία συνεργασιών και συμπράξεων.