Με ΜΑΤ στην πόρτα και αποχωρήσεις συνεδριάζει το ΠεΣυ για τα «σκουπιδοεργοστάσια» (vid, ph)

Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2014 16:52

Αποδοκιμασίες στον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη από κατοίκους κατά την είσοδό του στο Πνευματικό Κέντρο

Σε εξέλιξη βρίσκεται κάτω από πρωτοφανή μέτρα ασφάλειας η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, στο «Αποστολοπούλειο» Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης, για την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων, που έχει καταθέσει και βρίσκεται σε διαβούλευση η ΤΕΡΝΑ.Στο προαύλιο του Πνευματικού Κέντρου, έχουν συγκεντρωθεί περισσότεροι από διακόσιοι πολίτες από την Καλλιρρόη τα Βαλτετσοχώρια, που αντιδρούν στο ενδεχόμενο εγκατάστασης σκουπιδοεργοστασίων στην Καλλιρρόη και την Παλαιόχουνι, ενώ αστυνομικές δυνάμεις και πολλές διμοιρίες ΜΑΤ, δεν επιτρέπουν την είσοδο στο κτήριο για να αποφευχθούν επεισόδια.

Στη μικρή αίθουσα του δεύτερου ορόφου και όχι στην κεντρική αίθουσα που συνήθως συνεδριάζει το ΠεΣύ, εκτός από τους περιφερειακούς συμβούλους και τους δημοσιογράφους, ύστερα από διαπραγματεύσεις έχουν περάσει περίπου εκατό αυτοδιοικητικοί και εκπρόσωποι φορέων.

Μόλις που ξεκίνησε η συνεδρίαση, παραιτήθηκε ο Λάμπρος Μπούκλης από γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου και λίγο μετά, ο  Δημήτρης Δράκος αποχώρησε από την συνεδρίαση μαζί με τα περισσότερα μέλη της παράταξής του εκτός από τους Λέγγα, Παπαθεοφάνους, Στέρπη και  Καννελάκη.

Το δρόμο του επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο ΠεΣύ ακολούθησαν κι αποχώρησαν ο Νίκος Πατσαρίνος και ο Λάμπρος Μπούκλης.

Οι αποχωρήσεις έγιναν γιατί όπως τόνισαν η συνεδρίαση έπρεπε να γίνει  με ανοικτή την πόρτα στους πολίτες και στην μεγάλη αίθουσα που συνεδριάζουν τακτικά κι όχι υπό τις συνθήκες που διεξάγεται το συμβούλιο.

Η συνεδρίαση διεξάγεται σε πολύ υψηλούς τόνους και δεν λείπουν σκληρές αντιπαραθέσεις, όπως αυτή της κας Νικολάκου με την κα Αλιφέρη, αλλά και την δυναμική παρέμβαση του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας.

Πριν από λίγο αποχώρησε και η συντονιστική επιτροπή Καλλιρρόης.

Να σημειώσουμε ότι ακόμα επί της ουσίας δεν έχει ξεκινήσει η συζήτηση για τη ΜΠΕ.

Δείτε βίντεο με τις αποδοκιμασίες στον Πέτρο Τατούλη και φωτο έξω από το Πνευματικό κέντρο και από τη συνεδρίαση: