Με τηλεσκοπικό γερανό και δύτες ψάχνουν την 4μελή οικογένεια στο ποτάμι

Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019 08:16
Φωτο: iefimerida.gr

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό της τετραμελούς οικογένειας που αγνοείται από το βράδυ του Σαββάτου, καθώς το αυτοκίνητό τους παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του Γεροπόταμου.

Το αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν η 30χρονη Ρ.Τ., ο 29χρονος σύζυγός της Κ.Γ, η 21χρονη αδελφή της Μ.Τ. και η 58χρονη μητέρα της Μ.Χ., αντί να ακολουθήσει πορεία ανατολικά προς το δρόμο Μοίρες – Πόμπια και στη συνέχεια να μεταβεί στον προορισμό του, ακολούθησε πορεία προς το βορρά, που οδηγεί στο δρόμο Μοίρες – Τυμπάκι, αλλά που περνά μέσα από το ποτάμι.Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, φορτηγά για χωματουργικές έρευνες βρίσκονται στην κοίτη του ποταμού, ενώ τηλεσκοπικός γερανός δια της αφής θα αναζητήσει το αυτοκίνητο της οικογένειας.

Δυστυχώς, το ελικόπτερο της αεροπορίας αλλά ούτε το drone της Πυροσβεστικής δεν εντόπισαν το όχημα.

Η εύρεση εξαρτήματος

Λίγο μετά τις 15:00 το μεσημέρι του Σαββάτου οι πυροσβέστες βρήκαν ένα εξάρτημα αυτοκινήτου στην παραλία του Τυμπακίου. «Βρήκαμε ένα εξάρτημα αυτοκινήτου μάρκας Hyundai το οποίο θα εξεταστεί αν ανήκει στο όχημα που επέβαιναν οι τέσσερις άνθρωποι», επιβεβαίωσε στο cretapost, ο γενικός περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Κρήτης, αρχιπύραρχος, Λαγουδάκης Νίκος.

Λίγη ώρα αργότερα επιβεβαιώθηκε πως το συγκεκριμένο εξάρτημα ανήκει τελικά στο «μοιραίο» αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα οι έρευνες να επικεντρώνονται πλέον στην περιοχή του Τυμπακίου.

Πηγή: iefimerida.gr