Με το “καλημέρα” της αντιπυρικής πολλές φωτιές στην Πελ/σο-Προσοχή από τους πολίτες (vid)

Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017 11:44

Έγκαιρη και αποτελεσματική η αντιμετώπιση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία

Νωρίς ξεκίνησαν οι πυρκαγιές στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Αν και η επίσημη έναρξη της αντιπυρικής περιόδου έγινε την 1η Μάη, ήδη μετράμε πολλές πυρκαγιές, μικρές αλλά και μεγάλες, όπως στο Κιάτο και στη Στεφανιά Λακωνίας.Φωτιές που χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής αλλά και τη συνδρομή των δήμων και των πολιτών (κυρίως στη Στεφανιά) αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία και δεν είχαμε δύσκολες καταστάσεις.

Ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου Θεόδωρος Λαρέζος παραχώρησε συνέντευξη τύπου, το πρωί της Πέμπτης 11 Μαΐου, μιλώντας για τα ανωτέρω περιστατικά αλλά κάλεσε παράλληλα τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στο άναμμα φωτιάς στην ύπαιθρο, η οποία επιτρέπεται μόνο μετά από σχετική άδεια και κατόπιν λήψης όλων των προστατευτικών μέτρων.

Στην περίπτωση μάλιστα της Στεφανιάς είχαμε και 5 συλλήψεις, αφού η φωτιά προκλήθηκε ακριβώς από άναμμα φωτιάς για να καούν ξερά χόρτα σε χωράφια.

Ο κ.Λαρέζος τόνισε πως σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται και η διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών ενώ τα εναέρια μέσα θα βρίσκονται από τον Ιούνιο στα αεροδρόμια Τρίπολης και Καλαμάτας.

Ο Διοικητής των ΠΥ Πελοποννήσου σημείωσε πως οι πολίτες θα πρέπει όταν δουν καπνό να καλούν άμεσα στο 199 ή αν δεν έχουν σήμα με το κινητό τους, στο 112.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του κ.Λαρέζου στο βίντεο.