Με βροχή ο αγιασμός των υδάτων στην Καλαμάτα παρόντος Σαμαρά (vid, ph)

Δευτέρα, 6 Ιανουαρίου 2014 13:00

Υπό βροχή γιορτάστηκαν σήμερα τα Θεοφάνεια και στην Καλαμάτα, παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος βρίσκεται στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα από την Κυριακή και παρέθεσε δείπνο, σε παραλιακό εστιατόριο, στο Μητροπολίτη Μεσσηνίας, τον περιφερειάρχη Πελ/σου, στους βουλευτές και στους δημάρχους του νομού και στον πρόεδρο της ΝΟΔΕ.Στην τελετή αγιασμού των υδάτων παρέστησαν επίσης, ο περιφερειάρχης Πελ/σου, ο δήμαρχος Καλαμάτας & πρόεδρος της ΠΕΔ Πελ/σου, βουλευτές του νομού, οι πολιτικές, στρατιωτικές και δικαστικές αρχές της πόλης, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά και αρκετός κόσμος, που αψήφισε την κακοκαιρία.

Νωρίς το πρωί, στον Ι.Ν. της Ανάληψης στην παραλιακή, έγινε τέλεση Επίσημης Δοξολογίας και η τελετή του Αγιασμού από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας, κ. Χρυσόστομο. Ακολούθησε, στο λιμάνι της Καλαμάτας, η τελετή καθαγιασμού των υδάτων και κατόπιν, αρκετά νέα παιδιά, αγόρια και κορίτσια, βούτηξαν στα παγωμένα νερά για να πιάσουν το σταυρό, τηρώντας το πατροπαράδοτο χριστιανικό αυτό έθιμο. Το σταυρό τελικά έπιασε ένας 14χρονος μαθητής Γυμνασίου της Καλαμάτας.

Άμα τη ολοκληρώσει της τελετής, ο κ. Σαμαράς, ο οποίος νωρίτερα, φτάνοντας στο χώρο της τελετής, είχε γίνει δεκτός με επευφημίες από τον κόσμο, επισκέφθηκε αρχικά το εργοτάξιο του ΜΟΡΕΑ, συνοδευόμενος από το δήμαρχο Καλαμάτας Π. Νίκα, όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την κατασκευή της γέφυρας του Νέδοντα και την ολοκλήρωση του έργου του περιμετρικού της Καλαμάτας, ενώ κατόπιν βρέθηκε στο, πρόσφατα ολοκληρωθέν, Μέγαρο Χορού, το οποίο εφεξής θα φιλοξενεί συνέδρια και μεγάλες διοργανώσεις, με στόχο να υπηρετεί τον πολιτισμό και τις τέχνες.

Στην καθιερωμένη δήλωση για το μήνυμα της ημέρας, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ευχή «να λάμπει σε όλους το φως της πίστης στο Χριστό, στις αξίες μας, στις αρχές μας και πάνω απ’ όλα στην πατρίδα μας», προσθέτοντας ότι η σημερινή μέρα «ήταν μια ξεχωριστή ημέρα, με ξεχωριστό καιρό, που μας δίνει όμως ξεχωριστή δύναμη. Να είστε όλοι καλά».

(Βίντεο & φωτο: tharrosnews.gr)