Μεγάλες αλλαγές στην Πολιτική Προστασία ανήγγειλε από την Τρίπολη ο Γ.Γ. Νίκος Χαρδαλιάς (video – pics)

Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020 19:20

Την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου στην Τρίπολη βρέθηκαν ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ Νίκος Χαρδαλιάς και ο νέος αρχηγός  του Πυροσβεστικού Σώματος,  κ. Στέφανος Κολοκούρης και είχαν συνάντηση με τον Περιφερειάρχη, κ. Παναγιώτη Νίκα.

Ο κ. Νίκας καλωσόρισε το γενικό γραμματέα κ Νίκο Χαρδαλιά, λέγοντας ότι είναι μεγάλη του χαρά γιατί υποδέχεται στην έδρα της Περιφέρειας την ηγεσία της πολιτικής προστασίας.Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε: Η χώρα αποκτά επιτέλους εθνικό σχεδιασμό και επιχειρησιακά κέντρα σε κάθε μία από τις 13 Περιφέρειες. Αυτά θα δημιουργηθούν σ’ ορίζοντα τριετίας. Το επιχειρησιακό κέντρο αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα βρίσκεται στην Τρίπολη, σε χώρο που θα καθοριστεί σύντομα.

Στην συνέχεια ο κ. Χαρδαλιάς μίλησε για το νέο νόμο που ψηφίστηκε προ ημερών και αφορά την αναδιάρθρωση της πολιτικής προστασίας και αναφέρθηκε στις δράσεις που έχουν σχεδιαστεί για την θωράκιση της Πελοποννήσου από τους κινδύνους που εγκυμονούν ακραία καιρικά φαινόμενα και γενικότερα η κλιματική αλλαγή.

Στο τέλος το λόγο πήρε ο νέος αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, λέγοντας ότι  είναι έτοιμος να υπηρετήσει αυτό το πόστο με τον καλύτερο τρόπο.