Μεγάλες ζημιές από φωτιά στο ιστορικό κέντρο του Ναυπλίου! (ph)

Τρίτη, 13 Αυγούστου 2013 16:06

 Μεγάλες ήταν οι ζημιές που προκάλεσε φωτιά, πιθανότατα από έκρηξη φιάλης υγραερίου, σε εστιατόριο στο ιστορικό κέντρο του Ναυπλίου.Συγκεκριμένα, αργά σήμερα το μεσημέρι, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, εξερράγη φιάλη υγραερίου, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά σε κατάστημα εστίασης της οδού Σταϊκοπούλου, στο κέντρο της παλιάς πόλης του Ναυπλίου και σε πολύ κοντυινή απόσταση από το κτήριο του Βουλευτικού.

Η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις και επεκτάθηκε σε όλο το κτήριο λόγω της ξύλινης κατασκευής του πατώματος ενώ, εκτός από το εν λόγω κατάστημα, προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές και σε άλλα δύο παρακείμενα σπίτια. 

Άμεση ήταν η ανταπόκριση των ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου και Άργους, οι οποίοι με τη συνδρομή και γερανοφόρου οχήματος του δήμου Ναυπλιέων και του ίδιου του δημάρχου κ. Κωστούρου, περιόρισαν τη φωτιά, η οποία δεν επεκτάθηκε σε διπλανά καταστήματα και κατοικίες. Η φωτιά ήταν «δύσκολη» στην κατάσβεσή της, εξαιτίας του γεγονότος ότι τα κτήρια της παλιάς πόλης του Ναυπλίου εφάπτονται μεταξύ τους, ενώ τα στενά δρομάκια καθιστούν ιδιάιτερα δύσκολη και προβληματική τη διέλευση των οχημάτων της Πυροσβεστικής.

Η φωτιά έχει σχεδόν σβήσει, προλαβαίνοντας όμως να καταστρέψει σχεδόν ολοκληρωτικά το κτήριο, προκαλώντας ανεκτίμητες καταστροφές, ενώ το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου, έχει επιληφθεί της έρευνας των αιτίων που προκάλεσαν την πυρκαγιά.

Ευχαριστούμε το STUDIO B&G ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ-ΡΑΣΣΙΑΣ για το φωτογραφικό υλικό.