Μεγάλη ανταπόκριση στον ηλεκτρονικό οδηγό προβολής τοπικών e-shops του Επιμελητηρίου Αρκαδίας (+vd)

Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2020 20:38
ΦΩΤΟ: ΦΩΤΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ.

Με αφορμή το ρεπορτάζ της ΔΡΤ για την αντίδραση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας στο γεγονός της έναρξης των εργασιών του ανάδοχου εργολάβου της ανάπλασης του κέντρου της Τρίπολης στα σημείο όπου θα υλοποιηθεί το Open Mall, μας δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσουμε με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, κ. Γιάννη Τρουπή και για το θέμα της δωρεάν προβολής των επιχειρήσεων του Νομού μας οι οποίες δραστηριοποιούνται και στο ηλεκτρονικό εμπόριο (e-shops), λόγω και της εφαρμογής των μέτρων από την Πολιτεία κατά της πανδημίας με το κλείσιμο και των επιχειρήσεων.

Ο κ. Τρουπής, μιλώντας στην κάμερα του Δημοτικού Ραδιοφώνου Τρίπολης,  απαντώντας στο ερώτημα για μέγεθος της ανταπόκρισης  από τους επαγγελματίες μέχρι στιγμής είπε χαρακτηριστικά: «Η ανταπόκριση ήταν άμεση και σε βαθμό που μας χαροποιεί ιδιαίτερα και πέρα από τα οφέλη που παρέχει στις Αρκαδικές επιχειρήσεις, μας προτρέπει να κάνουμε και στο μέλλον αντίστοιχες ενέργειες γιατί βλέπουμε ότι τα μέλη μας είναι κοντά μας και στηρίζουν τις ιδέες που έχουμε για κοινό όφελος. Αρκετές επιχειρήσεις μπήκαν και γράφτηκαν στο ειδικό παράρτημα που έχουμε στην επίσημη ιστοσελίδα μας arcadianet.gr και επιπροσθέτως θα ήθελα να πω ότι προχωρήσαμε και σε μια δεύτερη κίνηση καθώς διαφημίζουμε και τους κατασκευαστές πλέον eshop, όχι μόνο αυτούς που διαθέτουν αλλά και τις εταιρείες που αναλαμβάνουν να δημιουργήσουν eshop».Σχετικά με το πώς το Επιμελητήριο Αρκαδίας πήρε την πρωτοβουλία να διαφημίσει και τις επιχειρήσεις e-shops, ο κ. Τρουπής ανέφερε: «Οι αποφάσεις που λαμβάνουμε πέρα από το Διοικητικό Συμβούλιο και τη Διοικητική Επιτροπή, δεν σας κρύβω ότι και το προσωπικό του επιμελητηρίου είναι αρκετά έμπειρο και αυτοί μας βοηθούν με ιδέες που έχουν ώστε να μας δώσουν ερεθίσματα για να πάρουμε κάποιες αποφάσεις. Οπότε καταλαβαίνετε οι αποφάσεις που παίρνουμε είναι πέρα από ομόφωνες, έχουν να κάνουν και με το προσωπικό του Επιμελητηρίου που βοηθάει πάρα πολύ το συμβούλιο και μένα προσωπικά. Η δυνατότητα που δώσαμε στα μέλη μας στο να εγγραφούν και όπως είπα να έχουν το δικαίωμα να διαφημίζουν το site τους μέσω του δικού μας έχει σκοπό την ανάγκη να διαφημίσουν και αυτούς που κατασκευάζουν sites και eshops. Με μεγάλη έκπληξη και χαρά είδα πολλές επιχειρήσεις από την Αρκαδία που έχουν τη δυνατότητα κατασκευής eshop, τα οποία δεν έχουν κάτι να ζηλέψουν από τις κλασικές, παραδοσιακές εταιρίες από τα μεγάλα αστικά κέντρα οι οποίες πολλές φορές είναι ακριβότερες απ’ ότι οι τοπικές επιχειρήσεις.

Αυτό έγινε για να υπάρχουν αμφίδρομα οφέλη από Αρκάδες οι οποίοι είναι επιχειρηματίες και επιχειρούν στον τομέα της κατασκευής eshop με Αρκάδες που δραστηριοποιούνται στο ηλεκτρονικό εμπόριο και γενικότερα με πολίτες οι οποίοι μπορεί να ψωνίσουν από αυτό.».

 

Ουσιαστικές ενέργειες και στο μέλλον από το Επιμελητήριο για στήριξη του ηλεκτρονικού εμπορίου της Αρκαδίας

Σε ερώτημα για το αν έχει υπάρξει ή πρόκειται να πραγματοποιηθεί κάποιο επιμορφωτικό σεμινάριο με το οποίο θα μπορούσαν να ενημερώσουν επαγγελματίες για τις δυνατότητες και προοπτικές δημιουργίας e-shop ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είχαμε ξεκινήσει κάποια σεμινάρια με το digital marketing. Υπάρχει πλάνο και χρονοδιάγραμμα, το οποίο χρονοδιάγραμμα έχει αλλοτριωθεί με αυτά που συμβαίνουν και δεν μπορούμε να μιλάμε για χρονοδιάγραμμα. Υπάρχει λοιπόν πλάνο το οποίο δοθείσης της ευκαιρίας θα γίνουν σεμινάρια επιμορφωτικά τέτοιου είδους σεμινάρια ώστε ο κόσμος να βοηθηθεί και να μπει στο νέο στυλ εμπορίου το οποίο πολλές φορές μας αναγκάζει να ψωνίσουμε μέσα από το διαδίκτυο.».

Τέλος στο αν μια γενικευμένη ανάπτυξη e-shops από επαγγελματίες του Νομού Αρκαδίας θα μπορούσε να λειτουργήσει ευεργετικά στην τοπική αγορά και στην μετά κορωνοϊού εποχή, ο κ. Τρουπής σχολίασε: «Η κοινωνία όταν επιστρέψει στην κανονικότητα θεωρώ καταλαβαίνετε κι εσείς ότι η κανονικότητα θα είναι λίγο διαφορετική από την προηγούμενη κανονικότητα. Κάποιες συνήθειες τις οποίες αποκτήσαμε την εποχή του covid-19, θα τις φέρουμε και αυτές όχι σαν βαρίδια, αλλά σαν συνήθειες. Είναι δεδομένο λοιπόν ότι κάποιοι από εμάς που μάθαμε να ψωνίζουμε από τα eshops μετά από την covid-19 εποχή, θα συνεχίσουμε για πολλούς λόγους. Είτε γιατί θεωρούμε ότι είναι εύκολο, είτε γιατί θεωρούμε ότι είναι ανέξοδο σε επίπεδο μετακίνησης, είτε θεωρούμε ότι είναι πιο ευέλικτο από θέμα χρόνου, είτε ίσως και λόγω καλύτερων τιμών, θα συνεχίσει το ποσοστό των ανθρώπων οι οποίοι ψωνίζουν από τα eshops, να είναι πιο μεγάλο από την προ covid-19 εποχή. Εκεί λοιπόν εμείς πατάμε και θέλουμε οι δικές μας Αρκαδικές επιχειρήσεις, τα μέλη μας, τα οποία εκπροσωπούμε σήμερα εμείς και αύριο κάποιοι άλλοι να έχουν το πάνω χέρι και ένα προβάδισμα απ’ ότι θα είχαν χωρίς την βοήθειά μας την οποία δεν θεωρώ ότι είναι και τόσο μεγάλη. Αυτό όμως που μπορούμε να κάνουμε, στο βαθμό που μπορούμε το κάνουμε για να βοηθήσουμε και εμείς λίγο τις Αρκαδικές επιχειρήσεις στο να αποκτήσουν αναγνωρισιμότητα ώστε να πουλάνε πιο πολλά απ’ ότι πούλαγαν και να έχουν βιωσιμότητα στις εποχές που ζούμε.».

► Τον ηλεκτρονικό οδηγό του Επιμελητηρίου Αρκαδίας στον οποίο διαφημίζονται δωρεάν Αρκαδικές online Επιχειρήσεις όπως Αρκαδικά e-shops και Αρκαδικές επιχειρήσεις υπηρεσιών διαδικτύου, μπορεί κανείς να επισκεφθεί επιλέγοντας ΕΔΩ.