Μεγάλη ένταση στο ΠεΣυ Πελ/σου και καμία απόφαση για τις μετακινήσεις προσωπικού (vids)

Καμία απόφαση δεν ελήφθη, παρά την 5ωρη συζήτηση που είχε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης,  σχετικά με τις μετακινήσεις  υπηρεσιακών παραγόντων και αλλαγή αρμοδιοτήτων υπηρεσιών βάσει του υφιστάμενου οργανισμού μετά από αποφάσεις του Περιφερειάρχη.

Το θέμα έφερε στη συνεδρίαση η παράταξη «Νέα Πελοπόννησος» του Πέτρου Τατούλη.



Στο τέλος της συζήτησης, που είχε πολλές στιγμές έντασης και αντιπαραθέσεων, αλλά  και προσωπικά «ξεκαθαρίσματα» μεταξύ τέως και νυν Περιφερειάρχη με αναφορές για «γυναίκες», «παιδιά», «συγγενείς», «σαϊτοπολέμους», ελλείμματα στην «Πελοπόννησο ΑΕ», απειλές για φυλάκιση, εκφράσεις όπως «χούντα», «φέουδα», «καραγκιόζης», «ψεύτης» και πολλά ακόμα, κατατέθηκαν δύο προτάσεις, η μία της παράταξης «Νέα Πελοπόννησος» και η άλλη από την παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» που είχε τις ψήφους και της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου και των «Νέων Δρόμων για την Πελοπόννησο» αλλά καμία δεν κατόρθωσε να λάβει την απαιτούμενη πλειοψηφία.

Όσον αφορά το θέμα αυτό καθ’ αυτό η συζήτηση ξεκίνησε με την εισήγηση της Ντίνας Νικολάκου από την παράταξη του κ.Τατούλη, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε πως σε κάθε διοικητική πράξη θα πρέπει να τηρείται η νομιμότητα και να μην γίνονται μετακινήσεις που προκαλούν προβλήματα στην λειτουργία των υπηρεσιών. Έκανε δε λόγο για μετακινήσεις που έχουν στόχο τον εκφοβισμό, την τρομοκρατία και άλλες που αποτελούν πολιτικές διώξεις. Μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν μπορεί να είναι φέουδο, ούτε να θεωρεί κανείς πως έχουμε χούντα.

Η λέξη μάλιστα “χούντα” προκάλεσε την αντίδραση του Προέδρου Μανώλη Σκαντζού, που ζήτησε ανακαλέσει η κα.Νικολάκου και όταν αυτό δε συνέβη ακολούθησε ένταση που προκάλεσε και τις προσωπικές αντιπαραθέσεις μεταξύ του κ.Νίκα και του κ.Τατούλη.

Στη συνέχεια, όταν ηρέμησε η κατάσταση παίρνοντας το λόγο ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας σημείωσε πως σκοπός του είναι η αναβάθμιση της δημόσιας διοίκησης, τόνισε πως λειτουργεί πάντα σύμφωνα με το Νόμο και τόνισε πως δεν μπορεί να τον εκφοβίσει κανένας και θα συνεχίσει να πράττει κατά τον ίδιο τρόπο, αφού ο ίδιος δεν έφερε ούτε τη γυναίκα του, ούτε τα παιδιά του, ούτε τους συγγενείς του να διοικήσουν μαζί του.

Επεσήμανε πως υπάρχουν 769 υπάλληλοι εκ των οποίων οι 242 είναι διευθυντές και τμηματάρχες και σημείωσε πως υπάρχουν τμήματα που έχουν μόνο διευθυντή και  μάλιστα είπε χαρακτηριστικά «έχουμε αξιωματικούς χωρίς στρατιώτες».

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγινε αναφορά και στο γεγονός πως δεν λειτούργησε ποτέ το υπηρεσιακό συμβούλιο κρίσεων, ενώ τονίστηκε η ανάγκη για τροποποίηση του οργανισμού.

Από την παράταξη του Δέδε μίλησε ο Γιώργος Πουλοκέφαλος ο οποίος επεσήμανε πως η διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού δεν είναι εύκολη υπόθεση, ενώ απευθυνόμενος στην παράταξη Τατούλη, σημείωσε πως «και εσείς κάνατε διώξεις, όπως τις χαρακτηρίζετε» και επεσήμανε πως δεν πρέπει να επαναληφθεί το λάθος.

Ζητήθηκε δε να ανακληθούν οι αναιτιολόγητες μετακινήσεις και να υπάρξει αξιολόγηση.

Από την πλευρά του ο Νίκος Γόντικας, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης,  τόνισε μεταξύ άλλων πως δεν πρέπει «το σύστημα Τατούλη» να γίνει «σύστημα Νίκα».

Η παράταξη του Θανάση Πετράκου επεσήμανε πως πρέπει η δημόσια διοίκηση να δουλεύει ανεξάρτητη, δήλωσε πως δεν γίνεται να υπάρχουν «δαχτυλικά αποτυπώματα» κάτι που καταπατά τα προσωπικά δεδομένα, ενώ έκανε αναφορά για υποβάθμιση της γραμματειακής υποστήριξης του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ο κ. Τζεμπετζής από την Ελληνική Αυγή για την Πελοπόννησο ζήτησε την επάνοδο των υπαλλήλων και ανέφερε πως η αλαζονεία της προηγούμενης και της νυν περιφερειακής αρχής είναι σοκαριστική.

Τέλος ο κ. Κάτσαρης από την παράταξη της Ανταρσίας στο Μοριά εξέφρασε την στήριξή του στο προσωπικό και το κάλεσε οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρχει να το παλέψουν μαζί.

Να αναφέρουμε δε πως μετά το πέρας της ψηφοφορίας και αφού υπήρξε η τελευταία ένταση και διαφωνία για τον τρόπου που θα διεξαχθεί, ο κ. Πουλοκέφαλος δήλωσε πως θα προσφύγουν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση κατά του τρόπου ψηφοφορίας, θεωρώντας πως οι προτάσεις δεν έπρεπε να τεθούν προς ψήφιση μία μία αλλά κατά αντιπαράθεση.

Δείτε στο βίντεο τις στιγμές έντασης.

Και στον παρακάτω σύνδεσμο ολόκληρη τη συνεδρίαση.

Προηγούμενο άρθροΑποκλεισμός για τον Αστέρα πριν προλάβει να “μπει” στο ματς
Επόμενο άρθροΟ κ. Ευαγγέλου στο Αστέρας – Παναιτωλικός