Μεγάλη φωτιά μαίνεται στη Μεσσηνία- Εκκενώνονται οικισμοί

Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2014 13:59

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει πάρει η πυρκαγιά που κατακαίει στην περιοχή των Ζεμπισίων Μεσσηνίας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ζητηθεί να εκκενωθεί η Άνω Λάμπαινα  ενώ οι φλόγες έχουν κυκλώσει την Αρχαία Μεσσήνη. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής.Συγκεκριμένα επιχειρούν PZL., καναντέρ, ελικόπτερα, 20 πυροσβεστικά οχήματα, εθελοντές και οχήματα δήμων. Οι καπνοί είναι ορατοί από την Καλαμάτα.

Λόγω της πυρκαγιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων από την  Αρκαδική Πύλη έως το Νεοχώρι Ιθώμης .

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν εκκένωση του χωριού Μαυρομάτη Ιθώμης. Συνολικά εκκενώθηκαν τέσσερις οικισμοί, το χωριό Μαυρομάτι Ιθώμης (αρχαία Μεσσήνη), το Κροντήρι, τα Δανηλαίικα και το Γκολέμι.

Στη περιοχή πνέουν άνεμοι εντάσεως 5 μποφόρ ωστόσο λόγω της φωτιάς η ένταση αυξάνεται σε 6-7 μποφόρ ωστόσο η συνεχής αλλαγή των κατευθύνσεων της δυσκολεύει τις προσπάθειες των πυροσβεστών.
 
Αξιωματικοί της Πυροσβεστικής ευελπιστούν κατά τη διάρκεια της νύχτας που θα αποχωρήσουν τα εναέρια μέσα -και θα αυξηθούν παράλληλα οι επίγειες δυνάμεις- να «πέσει» η ένταση των ανέμων και να καταφέρουν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.